Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Частните уроци

Частните уроци

Мнениеот Baronov » 27 Мар 2011, 01:31

След като публикувах темата за модерното преписване:
viewtopic.php?f=45&t=5571

се сетих за още един аспект от родното образование, който не ми е много ясен - частните уроци. Когато бях в гимназията беше много модерно да се ходи на частни уроци. Учителите правиха прилични пари, което е готино, но не си спомням да плащаха и стотинка данъци. Интересно ми е сега как е? Знам, че много от вас ходят на частни уроци по нещо и плащат доста добри пари за това удоволствие, имате ли представа дали плащат данъци учителите?

Още нещо от моралната гледна точка. Две момичета от моя клас ходеха на частни уроци по математика при учителката, която преподаваше математика... на нашия клас.

Мислите ли, че увеличаването на частните уроци е проблем? Не показва ли това, че образованието в гимназията става все по-зле. Цялата тая работа не идва ли от факта, че приема във висшите училища у нас е доста примитивен. Гледа се оценката от някакъв изпит + оценки от дипломата, а не целия профил на кандидата. На запад се използват стандартизирани изпити за които има много учебници и специални курсове, което намаля доста нуждата от частни уроци. Освен това всеки кандидат се преценява по доста повече неща, а не само по оценките от 2 теста.
Baronov
Фен на форума

Рейтинг: 9

Назад към Образование