Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

СМГ или НПМГ

СМГ или НПМГ

Мнениеот konrad_h » 11 Юни 2011, 21:28

Не мога да избера в кое училище да уча. НПМГ( профил математика) или СМГ дава по-добра подготовка по математика и чужди езици. До сега срещнах противоречиви мнения, което много ме обърква. :roll:
konrad_h
Нов

Рейтинг: 1

Re: СМГ или НПМГ

Мнениеот ganka simeonova » 12 Юни 2011, 08:16

За мен СМГ :)
ganka simeonova

Мнениеот prodanov » 12 Юни 2011, 15:05

втория чужд език интересува ли те?
prodanov
Напреднал

Рейтинг: 10

Мнениеот konrad_h » 12 Юни 2011, 16:19

Разбира се и то много. :)
konrad_h
Нов

Мнениеот artur.balabanov » 15 Юни 2011, 18:12

Според мен никой не може да ти даде точно определен отговор - няма спор, че и двете училища са много добри и всяко от тях си има различни преимущества. Аз, като ученик в СМГ, разбира се, ще ти препоръчам моето училище. Виж някое състезание и най-вероятно на първо място да стои ученик на СМГ. За чужди езици нищо не мога да ти кажа - осми клас съм, уча доста английски и нямам база за сравнение, но съм доволен :)
artur.balabanov
Нов

Рейтинг: 7

Мнениеот @unReal@ » 15 Юни 2011, 21:38

Ако "разбираш" математиката и тя ти харесва, и искаш да се занимаваш сериозно с нея - определено СМГ.Подготовката по английски език също е на ниво(немският куца).Пак казвам ако искаш да се занимаваш с математика - СМГ!!!
@unReal@
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот amsara » 15 Юни 2011, 22:53

И според мен по-добрият вариант е СМГ. Но ме учудва твърдението, че немският куца като първи език в сравнение с английския. Първо това е паралелката, в която балът е най-висок и второ по разните там втори или трети кръгове от олимпиадата по език редовно има представители на тая паралелка. :roll: А с куцо преподаване едва ли биха стигнали дотам. Бивш мой съученик от основното даскало, който години наред беше учил английски на курсове, е супер доволен от обучението си по математика там, но казва, че английският е доста зле.И какво излиза накрая, както винаги, 100 души -100 различни мнения. :mrgreen:
Но СМГ си е много добро училище, в това спор няма.Особено за човек, който се кефи на математиката.
Аватар
amsara
Математик

Рейтинг: 280

Мнениеот konrad_h » 25 Юни 2011, 11:10

Благодаря на всички за мненията. Помогнахте ми много. Приет съм в СМГ-английски.

Пожелавам на всички успехи и радост. :)
konrad_h
Нов

един възмутен родител

Мнениеот Гост » 07 Мар 2013, 14:02

СМГ е по-добре от НПМГ.В НПМГ цари пълна анархия. Има само няколко добри учителя, останалите доколко съдя не смятат, че е нужно да си дават зор. Успеха на дъщеря ми много западна след като се прремести там. Съжалявам, че не се записа в друго училище.
Гост

Мнениеот strangerforever » 08 Мар 2013, 15:27

Където и да отидеш, не разчитай на училището, то ще ти даде не повече от 10-20% от нужното, останалото е от теб.
Аватар
strangerforever
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот Гост » 12 Яну 2017, 12:49

Гост написа:СМГ е по-добре от НПМГ.В НПМГ цари пълна анархия. Има само няколко добри учителя, останалите доколко съдя не смятат, че е нужно да си дават зор. Успеха на дъщеря ми много западна след като се премести там. Съжалявам, че не се записа в друго училище.

Дали е така , не знам. Моята дъщеря не учи там и съответно не мога да твърдя каквото и да е за гимназията. Но ми е странно, когато за спада в нивото, мотивацията и успеха на едно дете в гимназиален етап се вини само училището.Но там където тя учи се наблюдава същото, по родителски срещи недоволстват родители, чиито деца по техни думи чувствително са занижили успеха си спрямо този в прогимназиалното училище и за този факт са виновни незаинтересованите учители и анархията. Чудно как при същите учители и в същата анархия други деца имат отличен успех. Та ние говорим все пак за 15-19 годишни младежи и девойки. Ако самите те не седнат на задните си части да поучат , няма кой да ги тика напред (не е работа на учителите това). Който иска учи, който не иска - намира оправдание за несправянето си . А и ми е някак противоречиво мнението от цитата - хем занижени критерии и недаващи си зор учители, хем незадоволителен успех на ученика. Би трябвало в подобна ситуация нещата да са с обратен знак - с минимум усилия да се изкарват прилични оценки при тези незаинтересовани учители. А все пак като гледам класирания по олимпиади, възпитаници на НПМГ се справят добре. Значи който е искал е получил необходимото в НПМГ, пък дори и после да го е доразвил със самостоятелна работа, както е и редно.

Иначе по темата - определено залагам на СМГ като на по-добър избор. Но темата гледам е неактуална, авторът отдавна вече е написал, че е ученик в СМГ.
Гост

Мнениеот Гост » 15 Фев 2020, 08:25

Няма спор, че и двете училища са на доста добро ниво. Лично аз предпочитам НПМГ, защото напоследък СМГ става все по-превзето.
Гост

Назад към Образование