Гост написа:СМГ е по-добре от НПМГ.В НПМГ цари пълна анархия. Има само няколко добри учителя, останалите доколко съдя не смятат, че е нужно да си дават зор. Успеха на дъщеря ми много западна след като се премести там. Съжалявам, че не се записа в друго училище.
Дали е така , не знам. Моята дъщеря не учи там и съответно не мога да твърдя каквото и да е за гимназията. Но ми е странно, когато за спада в нивото, мотивацията и успеха на едно дете в гимназиален етап се вини само училището.Но там където тя учи се наблюдава същото, по родителски срещи недоволстват родители, чиито деца по техни думи чувствително са занижили успеха си спрямо този в прогимназиалното училище и за този факт са виновни незаинтересованите учители и анархията. Чудно как при същите учители и в същата анархия други деца имат отличен успех. Та ние говорим все пак за 15-19 годишни младежи и девойки. Ако самите те не седнат на задните си части да поучат , няма кой да ги тика напред (не е работа на учителите това). Който иска учи, който не иска - намира оправдание за несправянето си . А и ми е някак противоречиво мнението от цитата - хем занижени критерии и недаващи си зор учители, хем незадоволителен успех на ученика. Би трябвало в подобна ситуация нещата да са с обратен знак - с минимум усилия да се изкарват прилични оценки при тези незаинтересовани учители. А все пак като гледам класирания по олимпиади, възпитаници на НПМГ се справят добре. Значи който е искал е получил необходимото в НПМГ, пък дори и после да го е доразвил със самостоятелна работа, както е и редно.
Иначе по темата - определено залагам на СМГ като на по-добър избор. Но темата гледам е неактуална, авторът отдавна вече е написал, че е ученик в СМГ.