Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Подобряване на оценки след 12 клас

Подобряване на оценки след 12 клас

Мнениеот Darkbound » 14 Яну 2012, 22:33

Здравейте, как мога да си подобря оценките в дипломата и мога ли да подобря крайната оценка която ми е обща за 9-12 клас или мога само за отделните класове? И как точно става този процес? :) Понеже имам 4,75 по математика и 4,92 по физика.. май ще ми се наложи да ги вдигна малко:)
Аватар
Darkbound
Нов

Рейтинг: 1

Re: Подобряване на оценки след 12 клас

Мнениеот ptj » 14 Яну 2012, 23:28

Можеш да си анулираш оценката по съответния предмет за определена година. Тогава се явяваш на изпит върху целия учебен материал за тази година и си теглиш въпрос(тема), върху който след това отговаряш. Оценката е само на база този твой отговор. Комисията е от 3-ма преподаватели, единия от тях е твоя пряк по предмета.

П.П. Съветвам те да анулираш само оценки под 4, защото за подобен изпит се изискват знания на ниво преподавател (да си изял учебника с кориците). Може например да анулираш 5-ца и да получиш на нейно място 3-ка.

П.ПП. Поне до преди 20 години нещата стояха така. Сега не знам дали няма друга система за арбитраж. Попитай в училище...
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот ganka simeonova » 15 Яну 2012, 10:28

Можеш да се явиш на изпит за целия материал 9-12 клас ( което си е рисковано начинание). Тогава оценката е окончателна.
Можеш и да явиш по избор само на два отделни класа. Помисли си добре, в момента какво е нивото ти и кое е по-добре за теб.Горчивият ми опит показва, че малко хора си повишават оценките, повечето ги запазват, а има такива, които ги понижават.
ganka simeonova

Мнениеот Darkbound » 15 Яну 2012, 17:35

Аха, значи трябва да се анулира оценката... е това обърква нещата :D Математиката ми е 5,5,5,4 коя година е 4ката не помня и всичко това само защото не влизах в часовете хахаха, а и миналата година се подготвях на целият този материал за кандидат студентски изпит така, че ако го мина пак едвали ще е нещо по-слабо.

А как става цялата процедура в смисъл има ли определени дати в които се провеждат такива изпити или когато реша отивам в училището говоря с който трябва и ми насрочват някаква дата примерно след седмица или след месец? Как става това?
Аватар
Darkbound
Нов

Рейтинг: 1

Мнениеот ganka simeonova » 16 Яну 2012, 22:29

Има си дати, обикновено са през май месец. Но преди това се подава молба. За целта в края на април питай ръководството.
ganka simeonova

Назад към Образование