Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Относно кандидатстване

Относно кандидатстване

Мнениеот smokiii » 17 Фев 2012, 22:35

Здравейте.Значи аз съм на 26 години, това лято искам да се пробвам да кандидатствам с математика ,защото много искам да уча информатика.Може би ще се почудите, защо толкова късно.Отговорът е ,че вече изкарах едно висше,което за жалост се оказа губене на време .
Та нещата стоят така, значи аз ходя на уроци от септември.Предимно освежаваме материала от училище и сега съм до прогресии.Общо взето плана е като освежим целия материал да започнем решаване на задачи от минали години давани на конкурсни изпити,а за момента си решавам от сборник каквото успея.В Пловдив и София мисля да кандидатствам.
Исках да ви помоля да ми дадете някои насоки?На какво да наблегна ?Също така ще съм благодарен да ми кажете добри сборници за кандидат -студенти , със подходящи задачи като за моя случай.Аз в момента разполагам със сборника на Васил Лазаров за кандидат студенти и ми се струва добър. Но колкото повече толкова повече.
Благодаря предварително ако някой се отзове!!!
smokiii
Нов

Рейтинг: 0

Re: Относно кандидатстване

Мнениеот strangerforever » 17 Фев 2012, 22:55

Седни, чети, чети, чети и програмирай. До 1 година ще знаеш в пъти повече, отколкото ще научиш в някой калпав университет. А всичките са калпави. Ако не ти харесва математиката - забрави за нея, отдавна отхвърлен мит е, че математиката поставя изобщо по някакъв начин основите на програмирането (не говоря за информатиката).

Не си губи времето да влизаш където и да е. Не си мисли, че ще ти преподадат нещо, което не можеш сам да научиш. Не само това, но и ще научиш много по-малко, защото ще ти губят времето с излишни и недоизмислени формалности.

Търси, чети, пиши и ще успееш.
Аватар
strangerforever
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот mkmarinov » 18 Фев 2012, 01:12

Това дали ще научиш нещо зависи от какви преподаватели ти се паднат. Математиката може единствено да ти помогне ако ще ставаш програмист и искаш да пишеш нещо повече от сайтове за 200 лева. Дискретната математика и алгебрата са задължителни. Анализът е препоръчителен ;) .

Най-добрият "сборник" е да гледаш КС изпити от минали години в университетите, в които ще кандидатстваш. Авторите на задачите имат конкретен стил и ако свикнеш с него не би трябвало да могат да те изненадат.
mkmarinov
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот strangerforever » 18 Фев 2012, 01:20

mkmarinov написа: Авторите на задачите имат конкретен стил и ако свикнеш с него не би трябвало да могат да те изненадат.

Combinatorics. Enough said.
Аватар
strangerforever
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот mkmarinov » 18 Фев 2012, 01:36

Е, поне малко изненада трябва да има.
mkmarinov
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот smokiii » 20 Фев 2012, 21:50

Благодаря за отговорите , а дали ще може да ми препоръчате сборници със задачи давани на конкурсни изпити и въобще сборници за кандидат-студенти ,които знаете ,че си струват.Примерно имам един жълт сборник със примерни тестове от техническия в София и е добър.Да знаете дали Софииския или Пловдивския университет имат подобни издания.
smokiii
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот ferry2 » 21 Фев 2012, 21:41

Здравей. Пловдивския университет си качват изпитните варианти на сайта им: http://www.fmi-plovdiv.org/index.jsp?id=323&ln=1 . Най-вероятно и СУ така правят. Потърси ги ;) . И успех в подготовката.
Аватар
ferry2
Фен на форума

Рейтинг: 7

Назад към Образование