Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Чао

Re: Чао

Мнениеот ins- » 15 Мар 2010, 21:24

Явно съм изпуснал цели епохи в развитието на темата ... има драматизъм, емоции, романтика, екшън, скрита любов, искрена ненавист. Всички компоненти за нещо като сапунка, само няма позитивизъм.

Веднъж, когато работех в една еврейска компания ни показаха една много поучителна приказка:

Надбягвали се заекът и костенурката - заекът, естествено изпреварил костенурката.
След това - наговорили се много костенурки и станало така, все 1 заекът е изпреварен. (приказката е известна)
После, обаче, заекът и костенурката решили да видят как разстоянието може да се преодолее най-бързо заекът взел костенурката на гърба си и започнал да тича, след което стигнали до водна площ - костенурката започнала да плува, а заекът се качил отгоре. Така разстоянието било преодоляно по-най бързия възможен начин от двете животни.

Надявам се поуката да е ясна и за двамата. За мен и двамата сте ценни математици и вероятно добри хора. Защо вместо да си мерите ... кармата и да се дрънкате за глупости не станете приятели и не поумувате по някоя наистина трудна задача и не направите нещо хубаво ?! Между хора, който са били в подобни обтегнати отношения след време, ако е възможно приятелството е най-истинско и трайно.

Съжалявам, ако мислите, че се правя на много умен, защото не съм такъв, но написах всичко това с цел получаване на положителен ефект.
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Мнениеот ganka simeonova » 15 Мар 2010, 21:34

ins- написа:Явно съм изпуснал цели епохи в развитието на темата ... има драматизъм, емоции, романтика, екшън, скрита любов, искрена ненавист.

Уау!!!! :lol:
Никак ме няма по литературните анализи..
ganka simeonova

Мнениеот CuMo » 16 Мар 2010, 13:54

Литературата е за чалнати, които не разбират от изкуство. Домашните се множат, а и без надпревари, емоции живота не е интересен. Продължавайте спора моля :D
Аватар
CuMo
Нов

Рейтинг: 1

Мнениеот dgs » 16 Мар 2010, 14:06

ins- написа:... Съжалявам, ако мислите, че се правя на много умен, защото не съм такъв, но написах всичко това с цел получаване на положителен ефект.

Бих казал, че в случая си гениален, защото трудно може да се напише нещо толкова удачно (като твоето) в тази ... ъъъ... в тази емоционална тема.
А за положителния ефект - предполагам (предполагам само), че написаното от теб ще помогне на спорещите тук да осмислят безмислието на спора си.
... Но пък от друга, сеира си е интересен и забавен.
dgs
Нов

Рейтинг: 2

Мнениеот ganka simeonova » 16 Мар 2010, 18:09

Сеира си е сеир..
Обаче, това което ме вбесява, знаете ли какво е?
Че повечето хора пускат задача, в следващата минута излизат от форума и се повявяват след, да речем часове или на следващия ден..
Това са хора, които чакат, просто чакат някой да им снесе решение..
И мен ме е яд, на Мартин ( Не че пишеш повече от мен, аз също съм писала), но че се хабиш, много пъти за нищо..
Кармата ряпа да яде..
И на себе си ме е яд, и на други хора от форума, когато пускаме решение и то остава в нищото..
Само, защото човекът го е имал за домашно и после не му пука..
Дали го е вдянал или не..
Призивът ми е:
Ако искаме този форум да е наистина добър - Не решавайте домашните на поразия, хора... Всеки пост си личи. Дали е пуснат от човек, който се е блъскал преди това със задач и иска помощ или е пуснат от някой мързеливец..
И ме е яд, когато аз ( и други хора) отделят от времето си, за да решат нещо, а после това решение да потъне ей така..
Е, това е. :D
ganka simeonova

Мнениеот ganka simeonova » 16 Мар 2010, 18:12

Пример: Вижте часа, мненията на потербителя:

viewtopic.php?f=37&t=1189&p=5534#p5534
ganka simeonova

Мнениеот dgs » 16 Мар 2010, 21:49

ганка симеонова написа:Сеира си е сеир..
Обаче, това което ме вбесява, знаете ли какво е?
Че повечето хора пускат задача, в следващата минута излизат от форума и се повявяват след, да речем часове или на следващия ден..
Това са хора, които чакат, просто чакат някой да им снесе решение..
И мен ме е яд, на Мартин ( Не че пишеш повече от мен, аз също съм писала), но че се хабиш, много пъти за нищо..
Кармата ряпа да яде..
И на себе си ме е яд, и на други хора от форума, когато пускаме решение и то остава в нищото..
Само, защото човекът го е имал за домашно и после не му пука..
Дали го е вдянал или не..
Призивът ми е:
Ако искаме този форум да е наистина добър - Не решавайте домашните на поразия, хора... Всеки пост си личи. Дали е пуснат от човек, който се е блъскал преди това със задач и иска помощ или е пуснат от някой мързеливец..
И ме е яд, когато аз ( и други хора) отделят от времето си, за да решат нещо, а после това решение да потъне ей така..
Е, това е. :D

Виж сега какво мисля аз по така поставените въпроси (не твърдя че съм прав, просто ти предлагам и друга гледна точка, с която по-лесно се преглъщат нещата които не ни харесват):

1. Форумите са си форуми (говоря по принцип за форумите, не за конкретния). Те са нещо публично, в което официално всеки може да се регистрира и да пише. Политиката по отношение на съдържанието на написаното се определя от адмистратори и модератори - те решават дали да редактират, изтрият или оставят дадена тема/пост. Обикновено тези политики са обявени предварително във форума и когато се регистрираме във форум, ние приемаме, че ще се съобразяваме с тях (политиките). Има едно златно правило за форумно поведение, че когато нещо не ти харесва в написаното от някого, но то не противоречи на политиката, най-добре е да бъде отминавано и да не се чете нататък. И това отминаване на конкретни неща не бива да ни пречи да изпитваме удоволствието да посещаваме съответния форум в неговата цялост. А пък ако в един момент установим, че вече се налага да отминаваме всичко написано, значи е време да се замислим дали да провължаваме да го посещаваме.

2. Когато човек реши да помага на някого във форум, той прави някакъв съзнателен или несъзнателен личен избор дали да помага или не.
Така да се каже, на кантара се слагат следните две поговорки и се гледа коя ще натежи повече: "Не е луд тоя който яде баницата, а тоя който я дава" и "Нахрани бедния, пък не го питай къде ще сере" (извинявам се написаното, ама такава е точната поговорка ... доколкото я знам правилно де).
Е, работата е там, че при едни хора едната поговорка е с по-голяма тежест, при други обратното, при трети има трета или четвърта поговорка, в смисъл, че не разполагат с достатъчно време да пишат или пък не са сигурни дали ще успеят да окажат точната помощ.
Та така, не е редно (според мен) да се укорява някого, че пише и помага (стига обаче да пише правилните неща и правилните решения), независимо на кого помага, и дали самите ние намираме смисъл в неговата помощ към другите. Това си е негово право (да пише). Така е преценил, така е направил (писал). А вече ако написаното противоречи на политиката на форума, то за това си има администратори и модератори.

... говоря си по принцип, не за конкретна тема или пост, нито пък за конкретен пишещ.
Последна промяна dgs на 16 Мар 2010, 21:55, променена общо 1 път
dgs
Нов

Мнениеот martin123456 » 16 Мар 2010, 21:53

абсолютно съм съгласен. ти каза очевидното, вярното.
martin123456
Математик

Рейтинг: 92

Мнениеот dgs » 16 Мар 2010, 22:16

Няма да е лошо и двамата да пуснете едно търсене в Гугъл на израза "форумна болест". И съответно да си направите самоанализ дали не сте кривнали от правия път и да сте се "поразболяли".

И да сте се разболяли, няма нищо фатално страшно - самолечението е болезнено и мъчно само първите два-три дена. От собствен опит го казвам, поне три пъти съм боледувал (три пъти ми е било известно, а иначе може и повече пъти да съм боледувал :D )
dgs
Нов

Мнениеот proxy_vd » 04 Май 2010, 22:52

здрасти от мене.. не че мнението ми ше промени нещо но.. преди доста време бях редовен във форума.. и знам Ганка Симеонова колко е дала на тоя форум през тия 2-3-4 години.. та мисла че ше е добре некой да се застъпи за нея и да направи нещо по въпроса тя да не се отказва.. martoss също го помня и евала на тия двама души най малкото че си губат времето да помагат на другите........ иначе за спора дет го водите нз нищо ма се пак ше кажа че добрите хора се познават по действията.. а тая жена е действала бая... аре лека от мене и се надявам Ганка да си промени мнението ;) ;) ;) ;)
proxy_vd
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот Karamata » 04 Май 2010, 23:42

Mechkov написа:
martin123456 написа:...да кажем някои ми намали КАРАМАТА...
Александър Митев е култов образ, никой не може да го намали.

Между другото наистина си мислих, че говорят нещо за Карамата и изобщо не можех да им разбера караниците, докато не стигнах до този пост :D
Karamata
Нов

Мнениеот Baronov » 05 Май 2010, 01:24

Karamata написа:
Mechkov написа:
Между другото наистина си мислих, че говорят нещо за Карамата и изобщо не можех да им разбера караниците, докато не стигнах до този пост :D

Ти пък откъде се появи?
Ще играем ли StarCraft (2) във Велико Търново? :)
Baronov
Фен на форума

Рейтинг: 9

Предишна

Назад към Относно този форум