Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Трябва ли да има задача на седмицата?

Трябва ли да има задача на седмицата?

Мнениеот admin » 13 Апр 2010, 20:37

Трябва ли да има задача на седмицата
и олимпиада във форума и как да се водят?
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 207

Re: Трябва ли да има задача на седмицата?

Мнениеот ins- » 14 Апр 2010, 08:27

Според мен,
абсолютно наложително е да има задача на седмицата. Просто няма толкова много хора, които измислят нови задачи и/или такива, които искат да предложат техни задачи. Затова, за да има всяка седмица нова задача не е лошо да се допускат и вече известни задачи. Хубаво е да има и лесни и трудни задачи за да може повече хора да се опитат да ги решат.

За олимпиадата - добре е да се остави e-mail, на който всеки да предлага задачи.

За воденето на 2-те - това е трудоемко и отговорно начинание, затова трябва да се обмисли добре и да се предвиди необходимото време и човешки ресурс.
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Мнениеот dim » 14 Апр 2010, 11:47

Относно "Задача на седмицата", според мен този който я пуска трябва да има решението на задачата и да го пусне ако не е решена задачата до една седмица. Ако няма решение или не е решавал задачата има си раздел " Помощ по математика". Все пак идеята на такъв раздел е да има гарантирано периодично обновление на материалите с цел стимулиране на движението във форума.Никой няма полза "Задача на седмицата" да седи 2 месеца нерешена. Нека всеки който има преложение за такава задача да го прати първо на администратор/модератор, който да го складира и пуска когато дойде неговия ред. По този начин ще се гарантира редовното обновление на задачите.

"Олимпиада на форума" звучи интересно, но няма никаква гаранция, че състезателите ще се борят на равни начала - това просто няма как да бъде гарантирано освен ако не се допусне да се използва жокер "Обади се на приятел" неограничен брой пъти. Остава открит въпроса и за възрастовите групи. Иначе за организацията - нали и преди е имало такава олимпиада във форума, защо не вземете като отправна точка нейната организация?
Аватар
dim
Напреднал

Рейтинг: 9

Мнениеот Николай Каракехайов » 16 Апр 2010, 19:35

Организацията на предната ли? Ами седнахме Станислав, ММ, аз и г-жа Симеонова и измислихме задачите. Поне така беше последната(ако не се лъжа, преди са водели Titu Andrescu и ас. Стоенчев). Аз лично нямам нещо против, ама ако участниците са колкото предния път, просто няма смисъл.
Николай Каракехайов
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот Kamito » 16 Апр 2010, 19:58

Аз съм „за“ олимпиадата, и ако има такава с удоволствие ще участвам! ;) ;)
Kamito
Математиката ми е страст

Рейтинг: 26

Назад към Относно този форум