Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Питане за правила

Питане за правила

Мнениеот estoyanovvd » 18 Яну 2010, 18:52

Няма ли възможност във форума да се въведе някакво ограничение за публикуване на коментар от сорта на 1 ден, например, за теми, които не са в раздела "Помощ..."? В противен случай става безмислено публикуването на интересни задачи, които някой опорочава с нещо като "идея". И ако може модераторите да наказват този, който не публикува цяло решение на тези задачи. Да не прекръстим форума преждевременно в Mart123...10.com?!
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Рейтинг: 5

Re: Питане за правила

Мнениеот indy » 18 Яну 2010, 22:18

Предлагам да се ограничи броя на постовете за един ден, примерно на 5.
Иначе даваме простор на графомани!

Да се махне тая "Карма" или поне да се замени.
indy
Нов

Рейтинг: 1

Мнениеот dim » 19 Яну 2010, 00:17

За мен пък това название "karma" е едно от малкото неща дето ме кефят от тоя нов форум. Щеше да е по-интересно обаче ако беше наситена със съдържание, примерно да се вземе нещо от старите акаунти на хората, което ще си е вече истинска форумна karma :lol: . Това сериозно. Ще е яко наисина. Предлагам го на администратора.
Аватар
dim
Напреднал

Рейтинг: 9

Мнениеот Peplle » 19 Яну 2010, 00:40

Аз съм против. Това е отворен форум. Не погледнах дали в тази версия на форума има, но в някой има "приятели и Врагове" и когато блокираш даден човек, не можеш д аму четеш постовете и личните съобщения, които ти изпраща ... та ако и ако даден човек наистина мн Ви пречи, апелирам да се възползвате от функцията ; )
По-Здрави.
Peplle
Нов

Мнениеот martin123456 » 19 Яну 2010, 00:50

супер, дано ганка и другия ме блокират, че ми писна
martin123456
Математик

Рейтинг: 92

Мнениеот Peplle » 19 Яну 2010, 00:53

Врагове

Враговете са потребители, които могат да бъдат игнорирани по подразбиране. Мненията на тези потребители няма да бъдат показвани и лични съобщения от такива потребители няма да бъдат получавани.

Врагове:
За да изтриете враг, трябва да маркирате името му и да натиснете Давай

Добави нови врагове:
Можете да въведете няколко потребителски имена на различни редове

Възползвайте се!

Потребителски панел >>> Контролен панел >>> Приятели и Врагове / най-отдясно /
Peplle
Нов

Мнениеот martin123456 » 19 Яну 2010, 00:56

мерси, ама смятам че намесата на ганка и на естоянов е неконтрулирума и смятам да има каже не
съжалявам но този естоятнов не говори верни неща, както каза за кандидатстудентите
а ганка ... не знам, тя ми е симпатична, но мисля че има какво да и кажа, трудно, но вярвам
martin123456
Математик

Мнениеот flavia » 19 Яну 2010, 00:58

От опцията за врагове трябва да се възползват много хора:)
Кармата също е хубава опция.
Само наистина не разбирам защо трябва да се ограничават броя мнения за ден.. ако са на място е ок, а иначе просто има администратор и модератор..
flavia
Нов

Рейтинг: 3

Мнениеот martin123456 » 19 Яну 2010, 00:59

:D
martin123456
Математик

Мнениеот martosss » 19 Яну 2010, 01:03

Аз пък не виждам кое е лошото някой да му се решават задачи и да реши повече от 5 за един ден... не разбирам какво имате против Марто и това, че решава всички задачи, нещо да не завиждате? :lol: Не смятам, че сме на война, та да имаме врагове и приятели, така че аз примерно врагове няма да имам - мълчанието е най-голямото нещо, с което мога да накажа някого(особено тук, а за на живо има и други методи. :twisted:
А графомания или не, писането на постове не смятам, че е вредно - то само обогатява форума. В момента реших за около час и половина 60 задачи(лесни, ама все пак са си 60) и не смятам, че 5 поста е някакъв смислен лимит, даже изобщо не смятам, че е нужно да се говори за лимит в този форум( ако мислите, че лимитът е хубаво нещо може да погледнете и в http://www.mathlinks.com . Там лимит няма, не смятам, че и тук е нужен), просто трябва да има администратори, които да си вършат работата.
Аватар
martosss
Напреднал

Рейтинг: 22

Мнениеот martin123456 » 19 Яну 2010, 01:06

super
радвам се че не виждаш против мен
просто си малък, учителите са изнервени
martin123456
Математик

Мнениеот flavia » 19 Яну 2010, 01:18

martosss написа:Аз пък не виждам кое е лошото някой да му се решават задачи и да реши повече от 5 за един ден... не разбирам какво имате против Марто и това, че решава всички задачи, нещо да не завиждате? :lol:

И аз това казвам, ако някой има по-голямо желание, повече му се отдават или има повече време, за да решава задачи, защо да се ограничаваме..
Може пък наистина да завиждат;) кой знае.. ако нещо на някой не му харесва в решението на дадена задача, нищо не пречи просто да поиска разяснение или друго решение (без обиди и тн) или, ако може, сам да я реши по друг начин.. без отрицателни емоции
flavia
Нов

Рейтинг: 3

Мнениеот martosss » 19 Яну 2010, 01:27

martin123456 написа:просто си малък, учителите са изнервени

Не продължавай спора и не ме карай да си променям мнението. ;)

flavia написа: ако нещо на някой не му харесва в решението на дадена задача, нищо не пречи просто да поиска разяснение или друго решение (без обиди и тн) или, ако може, сам да я реши по друг начин.. без отрицателни емоции

За това си говорим, но няма кой да ни чуе. :)

И ще е добре за в бъдеще ако някой не иска просто упътване, то да си го каже още в самата тема, защото за мен всяка тема се явява "обсъждане" на задача и няма нищо лошо някой просто да подхвърли нещо(било то полувинчато решение или не).
Аватар
martosss
Напреднал

Рейтинг: 22

Мнениеот martin123456 » 19 Яну 2010, 01:35

да, всяка тема е обсъждане и аз така го разбирам
martin123456
Математик

Мнениеот Baronov » 19 Яну 2010, 01:52

martosss написа:
И ще е добре за в бъдеще ако някой не иска просто упътване, то да си го каже още в самата тема, защото за мен всяка тема се явява "обсъждане" на задача и няма нищо лошо някой просто да подхвърли нещо(било то полувинчато решение или не).

И мен доста ме псуваха в стария форум, защото писах упътвания или частични решения. Има ясна граница кога едно упътване е полезно и кога става спам. Например ако напишеш упътване на някое неравенство, че става с Коши-Буняковски, това е спам, защото ВСЯКО неравенство става с Коши-Буняковски. Но упътване след което задачата става наистина лесна е полезно. Това разбира се важи за сериозните задачи, ако някой иска просто да му разкриеш скобите, упътването няма да помогне.
Baronov
Фен на форума

Рейтинг: 9

Мнениеот xyz » 20 Яну 2010, 12:15

По принцип подобни правила би трябвало да са в сила за определени части от форума. Например при олимпиадна математика е напълно нормално да се изчаква, докато в останалите раздели - не. Във висша математика, например, не трябва изобщо да се дават задачи, а да се разглеждат по-мащабни проблеми: примерно дадено твърдение, как се отнася с дадени области на математиката, как може да се обобщи и др.
Много хубаво ще е, ако освен разделение на форумите, то има и разделение на това кой къде да може да пише - е ясно е, че критерии трудно ще се направят де. Варианта с приятели и врагове е детински и не е подходящ за такъв по-сериозен сайт!!! Какво ще стане, ако врагът ти даде решение и след него ти дадеш същото - ами това е flood, защото просто не си знаел че той вече е отговорил. Приятели и врагове е за форуми, където лалажийството е на мода и не се търси абсолютно никакво качество и цел на публикуваната информация.
xyz
Нов

Рейтинг: 2

Re: помощ

Мнениеот hotalin » 18 Дек 2010, 00:50

Здравейте нов съм във форумът , и се опитвам да изписвам формули . Със символите за изписване на формули във форумът дадени по долу които трябва да се изписват със латекс командата [tex] която трябва да се изписва преди и след формулата , за да се получи тя , при мене нещо не става . Моля за помощ .
hotalin
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот prodanov » 18 Дек 2010, 00:58

[tex]formula[/tex]
prodanov
Напреднал

Рейтинг: 10

Мнениеот hotalin » 18 Дек 2010, 10:57

Здравейте , направих и първите стъпки , с изписването на формулите успешно :D остава да се науча да изписвам и геометрични фигури и чертежи , бихте ли ме упътили , как става това . Предварително ви благодаря !
hotalin
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот admin » 22 Дек 2010, 13:50

Може да репортвате такива теми.
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 204

Назад към Относно този форум