Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Проблем с попапи във Firefox

Проблем с попапи във Firefox

Мнениеот peyo » 31 Яну 2024, 12:32

От известно време започнах да виждам тези попапи:

Screenshot 2024-01-31 122635.jpg
Screenshot 2024-01-31 122635.jpg (90.2 KiB) Прегледано 489 пъти

Нямам ad blocker и съм изключил enhanced tracker protection for this site както се вижда от скрииншота.

Някакъв шанс да го оправите това?
peyo
Математик

Рейтинг: 664

Re: Проблем с попапи във Firefox

Мнениеот ammornil » 31 Яну 2024, 12:43

peyo написа:От известно време започнах да виждам тези попапи:

Нямам ad blocker и съм изключил enhanced tracker protection for this site както се вижда от скрииншота.

Според мен, това не е бъг. Пак според мен, сайтът се издържа като показва Google Ads в тялото на уеб страниците, така остава безплатен за потребителите. За да реши какви реклами са подходящи за даден потреител, Google bot определя позицията на потребителя по тракери. Можете да заблудите бота като използвате виртуална лична мрежа (VPN).

Операцията на сайта изисква сървър и поддръжка, за които по някакъв начин трябва да се плаща.
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1780

Мнениеот peyo » 31 Яну 2024, 13:23

ammornil написа:
peyo написа:От известно време започнах да виждам тези попапи:

Според мен, това не е бъг. Пак според мен, сайтът се издържа като показва Google Ads в тялото на уеб страниците, така остава безплатен за потребителите. За да реши какви реклами са подходящи за даден потреител, Google bot определя позицията на потребителя по тракери. Можете да заблудите бота като използвате виртуална лична мрежа (VPN).

Операцията на сайта изисква сървър и поддръжка, за които по някакъв начин трябва да се плаща.

Нямам нищо против да има реклами, затова и съм изключил tracker protection и нямам adblock , но попапа продължава да ми изскача. Нa мен ми изглежда, че съм наказан, затова, че ползвам Firefox.
peyo
Математик

Рейтинг: 664

Мнениеот ammornil » 31 Яну 2024, 18:09

Нямам нищо против да има реклами, затова и съм изключил tracker protection и нямам adblock , но попапа продължава да ми изскача. Нa мен ми изглежда, че съм наказан, затова, че ползвам Firefox.

Може би сайтът не е оптимизиран за Firefox, но не мисля че това е лично насочено към Вас. Без да знам настройките на браузера е трудно да кажа повече. Възможно е някъде в настройките да има блокировка на рекламите от ботове или форматът на самата реклама да активира някаква защита (да изглежда подозрителен или да съдържа код, който браузерът счита за опасен ... мога само да гадая) но явно настъпва ситуация, която активира съобщението, което сте показали на снимката в оригиналния пост. Гугъл (с всичките си недостатъци и корпоративни интереси) нямат навика да наказват тези, които не ползват Chrome. Аз ползвам MS Edge и нямам този проблем, от което заключвам че вероятно е върпос на конфликт на привилегии от настройки.
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1780

Назад към Относно този форум