Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Врагове

Врагове

Мнениеот martin.nikolov » 06 Ное 2010, 18:42

Ликна въпроси/отговори не работи при мен, и там може да има отговор на въпроса ми, но затова питам тук. Може да се добавят врагове и приятели. Това какъв ефект има? Каква е идеяата за врагове!!!
martin.nikolov
Напреднал

Рейтинг: 9

Re: Врагове

Мнениеот prodanov » 06 Ное 2010, 18:50

Постовете на враговете ще са скити(ще можеш да ги виждаш с един клик). За приятелите не знам.
prodanov
Напреднал

Рейтинг: 10

Мнениеот ptj » 10 Ное 2010, 22:24

А аз ккаво да правя като във форума има една овца мислеща, че насреща и са нейните ученици и може да сакционира и прави бележки на всеки. Нека някой ми каже какво е следното ми мнение е ненормално за реши въпросната "Ганка Симеонова" да ми свали рейтинга, заради него:

ptj написа:Питаш все едно насреща съм аз. Ако знаеше, мислиш ли, че щеше да задава въпроса си? :roll:
-------------------------------------------------------------------------------------------------

(1)[tex]y^2-1(1-7p^2)y-4=0[/tex]
Според условието на задачата за противоположни корени имаме:

[tex]y^2-1(1-7p^2)y-4=0[/tex]
[tex](-y)^2-1(1-7p^2)(-y)-4=0[/tex]
Ако извадим от първото второто ще получим:
[tex](1-7p^2)y=0[/tex]

Сл. или [tex]y=0[/tex] (невъзможно защото в (1) ще получим 4=0)

или [tex]1-7p^2=0[/tex] <=> [tex]p^2=\frac{1}{7 }[/tex] <=> [tex]p=\pm \frac{1}{ \sqrt{7} }=\pm \frac{\sqrt{7} }{ 7}[/tex]

П.П. Това изобщо не е за първи път. Разбирам да беше някое светило като Мартин или "allier", но тя освен обичайнате си 7,8,9 и 10 класове рядко се включва за друго. И аз да дъвчех задачите 20 години шях да ги знам наизуст.
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот ganka simeonova » 10 Ное 2010, 22:37

ptj написа:А аз ккаво да правя като във форума има една овца мислеща, че насреща и са нейните ученици и може да сакционира и прави бележки на всеки. Нека някой ми каже какво е следното ми мнение е ненормално за реши въпросната "Ганка Симеонова" да ми свали рейтинга, заради него:

ptj написа:Питаш все едно насреща съм аз. Ако знаеше, мислиш ли, че щеше да задава въпроса си? :roll:
-------------------------------------------------------------------------------------------------

(1)[tex]y^2-1(1-7p^2)y-4=0[/tex]
Според условието на задачата за противоположни корени имаме:

[tex]y^2-1(1-7p^2)y-4=0[/tex]
[tex](-y)^2-1(1-7p^2)(-y)-4=0[/tex]
Ако извадим от първото второто ще получим:
[tex](1-7p^2)y=0[/tex]

Сл. или [tex]y=0[/tex] (невъзможно защото в (1) ще получим 4=0)

или [tex]1-7p^2=0[/tex] <=> [tex]p^2=\frac{1}{7 }[/tex] <=> [tex]p=\pm \frac{1}{ \sqrt{7} }=\pm \frac{\sqrt{7} }{ 7}[/tex]

П.П. Това изобщо не е за първи път. Разбирам да беше някое светило като Мартин или "allier", но тя освен обичайнате си 7,8,9 и 10 класове рядко се включва за друго. И аз да дъвчех задачите 20 години шях да ги знам наизуст.

1) Моето питане по темата беше към Тошко. Ти се вкара ни в клин, ни в ръкав с бляскавото :
" Питаш все едно насреща съм аз. Ако знаеше, мислиш ли, че щеше да задава въпроса си?"
2) Ако си математик, ще знаеш, че мат не се наизустява, тя се разбира и се обяснява.
3) Явно имаш по- добре изявени астрологически способности, отколкто математически. Аз съм зодия ОВЕН; ж.р.=> овца.
4) Това твое изказване, нито ме учудва, нито ме впечатлява.
ganka simeonova

Мнениеот loving_math » 10 Ное 2010, 22:38

Оооох, четох една тема преди няколко дни, в която едно от децата, пишещи активно във форума те запита в прав текст за заяжданията ви с Ганка Симеонова.Просто в момента не намирам поста.На това питане ти отговори, че тя започвала винаги първа.В случая не виждам да е така. ;)
loving_math
Напреднал

Рейтинг: 147

Мнениеот ganka simeonova » 10 Ное 2010, 22:45

ptj написа: Разбирам да беше някое светило като Мартин или "allier", но тя освен обичайнате си 7,8,9 и 10 класове рядко се включва за друго. И аз да дъвчех задачите 20 години шях да ги знам наизуст.

И още нещо...
В този форум никой не е светило.
Светила са тези, които са оставили следа- хора като Нютон, Гаус, Галоа, Ойлер,...
ganka simeonova

Мнениеот b1ck0 » 10 Ное 2010, 22:58

ganka simeonova написа:
ptj написа: Разбирам да беше някое светило като Мартин или "allier", но тя освен обичайнате си 7,8,9 и 10 класове рядко се включва за друго. И аз да дъвчех задачите 20 години шях да ги знам наизуст.

И още нещо...
В този форум никой не е светило.
Светила са тези, които са оставили следа- хора като Нютон, Гаус, Галоа, Ойлер,...

Да не се отклоняваме от темата .... Факт е че си позволявате доста остри изказвания и че използвате системата за рейтинг съвсем неумесно ( не по нейното предназначение ). Напълно съм съгласен с ptj, както и с martin123456 ...
Аватар
b1ck0
Напреднал

Рейтинг: 7

Мнениеот ganka simeonova » 10 Ное 2010, 23:07

Изказвам се така, както преценявам. Система за рейтинг няма, поне за сега!
ganka simeonova

Мнениеот b1ck0 » 10 Ное 2010, 23:52

ganka simeonova написа:Изказвам се така, както преценявам. Система за рейтинг няма, поне за сега!

Сега нищо не казахте ...
Аватар
b1ck0
Напреднал

Рейтинг: 7

Мнениеот martin.nikolov » 11 Ное 2010, 00:27

Интересно, че осмокласниците във форума се държат по-добре от възрастните!

Предлагам на Ганка и ptj да не отговарят един на друг, да не си променят рейтинга, да не споменават неща казани от другия. Най-малкото от уважение към учениците и да не им развалят темите.

До Ганка, ако не си сигурна как да изпозваш рейтинга, остави този който е пуснал темата да дава положитела или отрицателна оценка на отговорите. В крайна сметка само той знае кой отговор е бил полезен и кой вреден.
martin.nikolov
Напреднал

Рейтинг: 9

Мнениеот L.e.o » 11 Ное 2010, 14:15

Това не е полотика, това е математика. Или е вярно решението или не е. Няма какво да се тълкува. Не мога да разбера как един спор може да загрубее на такава тема. И още повече, не заради някаква задачи, а заради опция на форума: рейтинг-а.
Хора, вие сериозно ли?! Разбирам, ако на базата на този рейтинг, хората получили най-много за определено време примерно печелиха по бира, но той служе единствено да си мерим "the i-net penises". Аз лично се дразня малко някой като ми пипа рейтинга, защото всеки път получавам съобщение и за малко си мисля, че някой ми е писал за нещо стойностно или забавно, докато миг по-късно не видя "Вашият рейтинг е ... ".

ptj,
Говориш за рейтинг? Ами да се беше включил с наскоро огранизираната олимпиада от един от Мартиновците. Накрая се видяха истинските рейтинги! Колкото и да те дразни г-жа Симеонова, тя не те обиждала с думи, така, че си примомни, че имаш възпитание и си самоцензурирай постовете. Това не е форум обсъждащ футболни мачове.

г-жа Симеонова,
Моля не му пиптайте повече рейтинга на ptj за да се избегнат бъдещи дразги. Като цяло смъкваме на рейтинг е малко грубо, тъй като не за всяка правилно решена задача се дава положителен рейтинг. Веднъж и на мен ми смъкнахте рейтинга отностно някаква задача, на която бях дал краен отговор като ориентир, съответния човек сам да се помъчи да я реши, без да поствам самото решение. Вярно, че после се извинихте, но леко горчивият вкус остана. Няма нужда от такива неща. Като бях 1 клас, на отличните ученици им биеха печати пчелички, но не си спомням на децата грешно решили задачата да им слагат печати магаренци примерно. Няма нужда от негативни "награди".
Аватар
L.e.o
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот ptj » 16 Ное 2010, 21:49

Без коментар:

Отново свален рейтинг (от 15 на 10) благодарение на Ганка Симеонова заради http://www.math10.com/f/viewtopic.php?f=10&t=3820&p=19670#p19670 . :shock:
ptj
Математик

Мнениеот stflyfisher » 17 Ное 2010, 08:52

На мен въобще не ми пука за рейтинга, който иска да ми повишава, който иска да ми го намаля.
stflyfisher
Напреднал

Рейтинг: 31

Мнениеот ptj » 17 Ное 2010, 17:19

Дразни ме начина й да си избива комплексите чрез поставяне на оценки на пишещите във форума. Прочетох и няколко стари теми и забелязах, че не й е за първи път. За мен подобно държание е смешно и детинско. :shock:
ptj
Математик

Мнениеот loving_math » 17 Ное 2010, 18:17

ptj написа:Дразни ме начина й да си избива комплексите чрез поставяне на оценки на пишещите във форума. Прочетох и няколко стари теми и забелязах, че не й е за първи път. За мен подобно държание е смешно и детинско. :shock:

И как от прочетените назад теми ти стана ясно, че тя не за пръв сваля нечий рейтинг.. :roll: Пререканията между отделни потребители във форума не означават автоматично промяна и в рейтинга в посока надолу.
Детинско ти се вижда нейното поведение, но считаш ли наистина,че твоето в очите на останалите потребители изглежда по-различно?Обвиняваш някого неколкократно в наличие на комплекси (на каква база не е ясно при положение, че познаваш отсрещната страна само виртуално),също даваш оценки макар и не под формата на рейтинг(дефинирайки способностите й да се справи единствено и само на ниво училищни задачи), използваш често обидни квалификации като овца, проста маса и не знам още какви бисери, позволяваш си скрит зад анонимността да иронизираш имена.. Ако си спомням правилно казаното от теб дотук назад в темите, възрастта ти не предполага използването на подобен език, който и детински не е..Децата във форума се държат по-зряло. :D Това мнение е лично и не обвързвам никого с него.
Искрено се надявам обаче този ваш спор да секне. :)
Колкото до рейтинга - напълно заставам зад мнението на stflyfisher.Тези оценки са толкова субективни, че на човек не би трябвало особено да му пука за тях, даже изобщо.В друга тема този рейтинг се обсъждаше и в друг аспект. Никой не определя дали човекът срещу него е истински математик по тези написани под ника му цифрички за рейтинг. Смешно ми се струва да му се отдава толкова голямо значение.
loving_math
Напреднал

Рейтинг: 147

Мнениеот L.e.o » 15 Дек 2010, 18:15

Имам един невидим враг!
(1 ново съобщение)
Незавасимо, че няма нови съобщения, това "едно ново съобщение" си седи отгоре. Къде да го търся?!
Аватар
L.e.o
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот ganka simeonova » 16 Дек 2010, 16:22

L.e.o написа:Имам един невидим враг!
(1 ново съобщение)
Незавасимо, че няма нови съобщения, това "едно ново съобщение" си седи отгоре. Къде да го търся?!

Провери, дали пощата не ти е пълна. Ако е така, трябва да изтриеш някои съобщения и да пуснеш новото ;)
ganka simeonova

Мнениеот Станислав » 23 Яну 2011, 09:56

Заради тези безсмислени кавги голяма част от потребителите на форума престанахме да пишем. @ptj, напълно съм съгласен с теб! До всички останали - този форум никога няма да го пребъде просто защото тук не се говори за математика...
Станислав
Напреднал

Рейтинг: 1

Мнениеот allier » 23 Яну 2011, 10:11

Станиславе, не генерализирай форума дали ще пребъде или не :) Не знам какво толкова ви дразнят разправиите във форума - те са си съвсем нормално нещо според мен. Ако всички са малко по-спокойни и не се пишат ненужни съобщения, ще е доста по-добре, но за съжаление това трудно се постига.
allier
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот Станислав » 23 Яну 2011, 12:53

Не е само това. Абсолютно безредие - вижте само какви задачи са в раздела "Задача на седмицата" или в "Олимпиади 9-12 клас". Усеща се несериозно отношение на админа, което е най-малкото обидно! Отделно, ако се постави една трудна задача, то никой не си прави труда да я решава и прочее.
Станислав
Напреднал

Мнениеот allier » 23 Яну 2011, 13:59

Всичко това е вярно. Съгласен съм. Но заслужава ли си да се ядосва човек, да се обижда, да напуска форума и т.н. и т.н. :)
allier
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот drago » 23 Яну 2011, 15:33

Станислав написа:Не е само това. Абсолютно безредие - вижте само какви задачи са в раздела "Задача на седмицата" или в "Олимпиади 9-12 клас". Усеща се несериозно отношение на админа, което е най-малкото обидно! Отделно, ако се постави една трудна задача, то никой не си прави труда да я решава и прочее.

Човече,
твърде много негативизъм има в това, макар и частично вярно. Освен, че е наполовина празна, в чашата има останало и още малко вода!
Помисли си: лично ти какво направи, за да промениш нещата ?
drago
Математик

Рейтинг: 518

Мнениеот Станислав » 23 Яну 2011, 16:20

Помисли се, че съм в този форум още от преди ти да си чувал за него? Това, че не съм със същия ник както преди, не мисля, че е от особено значение. Не виждам никакъв негативизъм, а напълно обоснован яд !
Станислав
Напреднал

Мнениеот Николай Каракехайов » 23 Яну 2011, 17:02

И къде е тази наполовина пълна чаша? Аз виждам няколко прашасали капки на дъното. Вижте в стария форум за олимпиади 9-12 клас или дори в кандидатстудентския какво беше преди 2-3 години. Че тогава имаше трима-четирима пичове, които се подготвяха за изпитите си за СУ със задачи, които сигурно бяха по-трудни от днешните oлимпийски(с малко изключения). Аз направо не мога да открия прилики между тогавашното състояние на math10 и днешното. Единственото общо е името.

Иначе ако за теб наполовина пълна чаша се изразява в задачи от този тип: viewtopic.php?f=10&t=4520 , няма лошо.
Николай Каракехайов
Нов

Рейтинг: 2

Мнениеот ins- » 23 Яну 2011, 17:20

Какви неща има във форума зависи най-вече от потребителите.
Не виждам защо все някой трябва да се дрънка с някой, вместо да се
градят приятелства и успешна съвместна работа?!
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Следваща

Назад към Относно този форум