Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Относно матурата

Относно матурата

Мнениеот kickboxer » 17 Яну 2011, 15:43

Добър ден,искам да попитам хора,които са преподаватели ,и проверяват матури,нещо свързано с последните 3 задачи.Знам,че последните три задачи носят 45 точки ( по 15 всяка),виждам,че в МОН има изнесени всички матури с отговорите,но се чудя нещо.Ще дам конкретен пример : На едната матура имаше задача от геометрия с триъгълник и се търси лицето на триъгълник в триъгълника.Аз си я реших без да гледам отговорите и описването,всичко ми излиза вярно,точно,но в отговорите дават решението по друг начин.Аз длъжен ли съм по точно определен начин да ги решавам на матурата или както ми дойде на ум,стига да е вярно ?Или целта е да се реши вярно задачата,по какъвто и да е начин,стига всичко да е описано последователно и вярно,нали така ? Да има причинно-следствената връзка ? (Моля хора,които не са запознати да не се обаждат).Мерси предварително !
kickboxer
Нов

Рейтинг: 0

Re: Относно матурата

Мнениеот allier » 17 Яну 2011, 16:44

Имаш право да решаваш задачите по какъвто начин искаш стига да се използва изучения материал до 12 клас. Ако решението е логически вярно и пълно, ще получиш същия брой точки, като при оригиналното решение.
allier
Математиката ми е страст

Рейтинг: 15

Мнениеот ganka simeonova » 17 Яну 2011, 17:08

Алиер е прав. Всяко едно вярно решение се зачита.
ganka simeonova

Мнениеот mkmarinov » 17 Яну 2011, 20:11

allier написа:Имаш право да решаваш задачите по какъвто начин искаш стига да се използва изучения материал до 12 клас. Ако решението е логически вярно и пълно, ще получиш същия брой точки, като при оригиналното решение.

Не съм сигурен в това за материала. Мисля си, че може да се използва какъвто знаеш материал.
mkmarinov
Математиката ми е страст

Мнениеот ganka simeonova » 17 Яну 2011, 20:21

mkmarinov написа:
allier написа:Имаш право да решаваш задачите по какъвто начин искаш стига да се използва изучения материал до 12 клас. Ако решението е логически вярно и пълно, ще получиш същия брой точки, като при оригиналното решение.

Не съм сигурен в това за материала. Мисля си, че може да се използва какъвто знаеш материал.

Извинявай, но матурата е 1 ниво.
Какъв по- различен и неизучаван до 12 клас материал може да ползва?
ganka simeonova

Мнениеот mkmarinov » 17 Яну 2011, 21:22

Кой каквото се сети на момента - това да ползва. Материала не трябва да ограничава човек в действията му.
mkmarinov
Математиката ми е страст

Мнениеот garion » 18 Яну 2011, 14:11

ganka simeonova написа:
mkmarinov написа:allier:
Имаш право да решаваш задачите по какъвто начин искаш стига да се използва изучения материал до 12 клас. Ако решението е логически вярно и пълно, ще получиш същия брой точки, като при оригиналното решение.

Извинявай, но матурата е 1 ниво.
Какъв по- различен и неизучаван до 12 клас материал може да ползва?

ми в НПМГ специалност математика се учи накрая малко от висшата матеметика. олимпийците също учат материал, който го няма в учебниците.
allier е прав за това че трябва да се използва само материала до 12 клас, който се изучава в училищата.
garion
Нов

Мнениеот kickboxer » 18 Яну 2011, 19:30

Понеже говорим конректно за последните задачи.Най-лошото ,е че на всяка стъпка или дават или отнемат точки.От емоциите човек може да се увлече с 5-6 реда да я реши и вместо 15 точки да получи 5 ...,което е нещо доста лошо...Хубавото,е че може да си я решил вярно,пък на последния ред да си объркал отговора,но пак да ти дадат 12-13 точки само,че си стигнал до края..Задачите от втория тип точно това им е лошото,някой път има трудни пък ги решава човек,стигне до края и на последния ред направи грешка,напише грешен отговор и никой не пита какво си получил и до какво стигал в задачата...
kickboxer
Нов

Назад към Относно този форум