Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

препоръка

препоръка

Мнениеот Xixibg » 08 Дек 2011, 18:20

Не че учениците много четат темите във форума ама според мен в раздела "Не мога да си реша домашното" е хубаво за всеки клас да се раздели на няколко под раздела за да може по-лесно да се сортират нещата и да е по-лесно намирането на вече публикувани решения.
Xixibg

Re: препоръка

Мнениеот mail_dinko » 08 Дек 2011, 19:30

Xixibg, нямам нищо против теб, много те уважавам, защо не веднъж си ми помагал да разбера разни задачи, НО, не подкрепям идеята ти, затова защото по-голямата част от хората, пишещи в "Помощ по математика" не се интересуват от математика, а чакат някой да им реши задачата, освен това надали някой от тази голяма група би определил за кой раздел е задачата като не знае какво пише, а само преписва от листа условието!

Примерно днес гледах тема "Да се реши уравнение" - задачата беше да се опрости един израз с квадратен корен - да се рационализира и т.н.

Във връзка с темата "Помощ по математика", искам да предложа нещо - администраторът да трие всяка тема, която има СПЕШНО, ВАЖНО, ПОМАГАЙТЕ СПЕШНО и др. такива. С какво, смея да попитам, е по-важна тема с такова заглавие на някой, който си няма представа какво пише, от примерно моята тема (или нечия друга с нормално заглавие)

ПС Извинявам се за пунктуационни и правописни грешки, и за това, че първия абзац ми е само с малки букви, но набързо писах
mail_dinko
Математик

Рейтинг: 538

Мнениеот ganka simeonova » 08 Дек 2011, 19:41

mail_dinko, съгласна съм с мнението ти.
ganka simeonova

Мнениеот amsara » 08 Дек 2011, 19:57

Сигурно едно 70-80% от пускащите теми в раздела за домашните влизат в мат10 само за да получат решение на текущото си домашно. Въобще няма да си направят труда да търсят по раздел нещо подобно на тяхната задача, но вече решена, след което да се пробват сами. А и както е написал mail_dinko, много от тези, които искат да им се реши домашното, няма да могат да изберат верния дял да пуснат или да потърсят нещо. ;)Неведнъж е имало теми със заглавие "Решете ми уравнението" , а задачите в тях -примерно система неравенства или опростяване на изрази.
Аватар
amsara
Математик

Рейтинг: 280

Мнениеот Xixibg » 08 Дек 2011, 22:15

За съжаление сте прави.........
Просто днес в темата за 8-ми клас беше пуснат пост с едни и съши задачи от 3-ти различен човек и на мен ми беше трудно да намеря къде точно ги бях писал.......
Xixibg

Мнениеот ganka simeonova » 08 Дек 2011, 22:24

Гледам постовете ти, Хихибг. Ти отговаряш на почти всички позиви за домашно. В това няма нищо лошо.. И аз преди няколко години отговарях така и знаеш ли, изхабих се.
Наистина има постове, които се нуждаят от помощ, но те си личат, кои са. И аз мисля, че такива постове имат нужда от отговор; все пак и затова пишем в този форум. Но има хора, които прелитат от дъжд на вятър и само се интересуват от отговора на дадена задача. А ти, или ние, колко време от свободното си отделяме за решението и? Ако има смисъл и човекът вникне , ок; но в много случаи не става.. Затова, приятелски съвет- не се хаби напразно...
Нека отделяме от времето си за хора, които наистина имат нужда в дадения момент от това и ще асимилират, оценят решението..
И честит празник на всички бивши студенти и настоящи ентусиасти :)))
ganka simeonova

Ако Ви се помага

Мнениеот kerry » 08 Дек 2011, 23:00

Няма да се изхабя ако реша тази детерминанта. Но ми е интересно Вие получавате ли такива ЛС, защото не ми е първото подобно. Ако не ги триех щях да ги споделя.

keshan.JPG
keshan.JPG (40.22 KiB) Прегледано 994 пъти

Честит празник на всички, които чувстват този ден като свой празник!
kerry
Напреднал

Рейтинг: 9

Мнениеот ganka simeonova » 09 Дек 2011, 09:27

Най-редовно и то от хора, които даже нямат нито един пост. Има такива, които пишат само на лс. Аз честно казано, почти не отговарям.
ganka simeonova

Назад към Относно този форум