Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Чао

Чао

Мнениеот ganka simeonova » 27 Фев 2010, 14:53

Казвам "Довиждане" на форума и на всички, от доброто старо време, с които сме преживяли хубави мигове, решавайки хубави задачи.
Имах надежди за новия форум, но уви...
Превърна се в драскачество и луда гонка от някои за задачи. Превърна се в "еднолично светилище" на някои хора..
В писане на тъпи домашни.
Не може един човек, с едно гласуване да ми маха 5 точки от кармата. За да ме разберете правилно, не ми пука за нея..
Моята карма я определят моите ученици, при които влизам всеки ден в училище и тя ме интересува..
Дано не се окажа пророк и в един ден форумът да се превърне в постове само от един човек- сам да си дава и да си решава задачи..
ganka simeonova

Re: Чао

Мнениеот ins- » 27 Фев 2010, 15:09

Причината ми се струва смешна. Какво значение има кармата за това един човек да влиза в даден форум. Всеки може да влиза и да решава и пуска каквито си иска задачи, стига да не влиза в конфликти с останалите хора. А вместо да влизате в конфликти защо не измислите нещо позитивно?! Преди имаше олимпиада на форума - замря отдавна. Задачата на седмицата стоя 2-3 седмици. Трябва да се направи нещо, което "връща хората по трибуните" а не всеки да си мери рейтинга с другите и да се дрънкат хората за глупости.
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Мнениеот cruisebg » 27 Фев 2010, 16:34

Това са малко глупави причини за напускане на форума... какво значение има какви задачи се пускат и дали на някой ще му решаваме домашните или не.
cruisebg
Фен на форума

Рейтинг: 5

Мнениеот dim » 27 Фев 2010, 17:51

Подкрепям мнението на -ins. Добре се изрази. Този форум има нужда както от Ганка Симеонова, така и от martin123456. Има нужда дори от тия дето не могат да си решат домашното. Има нужда от всички. Просто всеки трябва да си намери мястото и да се научи да живее в мир с другите. Да се оттеглиш не е решение на проблем, а е отказ от решение. Надявам се да преосмислиш нещата и да се върнеш. Смятам, че интелигентни хора като вас винаги могат да се разберат и да изгладят всички дразги.
Аватар
dim
Напреднал

Рейтинг: 9

Мнениеот ismarti » 27 Фев 2010, 20:31

От учтивост: Чао, всичко най-хубаво.
До колкото разбрах ти си преподавател. Ако не си в математическа гимназия, явно е, че част от децата, на които преподаваш те мислят за някакъв кретен, който ги занимава с неща, които никога не биха им потрябвали. Виждаш в изражението им въпросът: "Тая какви ги пише сен, кос, тг, котг, някакви цифри отгоре и отдолу на някакви букви..." Това кара ли те да напуснеш? И все пак, това го казвам хипотетично, може класът ти да е пълен с хора, които покриват основното ниво. Това го казвам, защото благодарност може и да не видиш от някой, че си му помогнала с една задача. Но има нещо, което мисля, че е по-важно, а именно- чувството на удовлетворение. Чувството, че си помогнал на някого. А що се отнася до математиката, то е доста по-голямо.
Рядко влизам в този форум, но навсякъде виждам твои мнения с решения на задачите. Повярвай ми, от твоя пост разбрах, че има някакви гласувания за потребители. Но това не е критерий за кадърност, лоялност или за каквото и да било друго качество. На мен може си/ не си ми симпатична и да гласувам положително/отрицанелно за теб. Това оформя ли те по някакъв начин като личност (Количество, качество :D ).
Това беше от мен.
Аватар
ismarti
Нов

Рейтинг: 3

Мнениеот WEBER » 27 Фев 2010, 22:38

Аз съм много отдавна във форума (сега съм с друг акаунт, защото в стария не мога да си вляза) и бих казал, че без Ганка въобще няма да е същия, така че ДА ВЗЕМЕТЕ ДА СИ ВЪРНЕТЕ НЕЩАТА ПО СТАРОМУ! И на -ins му казвам, че форумът най-малко има нужда пък от тези, които не могат да си напишат домашното дори. Според мен те са причината Ганка да се сбогува...
Аватар
WEBER
Напреднал

Рейтинг: 7

Мнениеот ins- » 28 Фев 2010, 12:58

Има 2 категории хора, които искат помощ с домашните:
1) хора, които реално искат да научат нещо - на тях се струва да им се помага
2) хора, които разсъждават по следния начин: "тия балъци така и така си седят тук, защо да не ни напишат домашните безплатно" - на тях няма смисъл да им се помага
Всеки има правото да принадлежи към която и да е от двете категории. Хората от категория 2) винаги ще ги има и ще бъдат повече, но няма смисъл никой да се ядосва заради тях. Всеки, рано или късно, ще пожъне това, което е посял.
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Мнениеот WEBER » 28 Фев 2010, 14:02

...все тая, жалко само за Ганка.
Аватар
WEBER
Напреднал

Рейтинг: 7

Мнениеот mak_aba » 28 Фев 2010, 17:30

Да ви кажа ли нещо все ми е тая кой ще ми помогне, но аз съм от тези които имат нужда и желание да научат нещо!!!
mak_aba
Нов

Рейтинг: 2

Мнениеот martosss » 01 Мар 2010, 10:18

Просто трябва до отсявате кои задачи си заслужават мислене и кои - не. Аз решавам това, в което е сложно и ми се вижда сложно за един ученик. Някой път решавам и по-прости задачи, но както и да е... не смятам, че е нужно да помагаме на някой, който не знае как да разкрие скобите на (a-b+c)?. А за Ганка - тя сама си решава с кой да спори и кого да обижда. Честно казано да решаваш безплатно задачи наистина не е хава, освен ако не печелиш нещо от това. Аз, примерно, печеля опит и точно затова ги решавам. А това за кармата няма никакво значение дали ще е 5 или 50... ако съм на мястото на Ганка ще искам да ми стане -50 кармата и ще се хваля, че ми е най-голяма по модул! :lol:
Аватар
martosss
Напреднал

Рейтинг: 22

Мнениеот estoyanovvd » 01 Мар 2010, 11:23

Може би не му е тук мястото, но сега като натиснах кой е на линия в момента ми показа 2-ма човека и един робот!!! В същото време в TYXO показва 99 човека?!?!?! Е, как става тази работа? Иначе мисля, че Ганка постъпва много правилно, макар и малко мелодраматично! Докато написах поста станаха трима, а в Тиксото - 104?!?!?!?
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот estoyanovvd » 01 Мар 2010, 16:28

estoyanovvd написа:Може би не му е тук мястото, но сега като натиснах кой е на линия в момента ми показа 2-ма човека и един робот!!! В същото време в TYXO показва 99 човека?!?!?! Е, как става тази работа? Иначе мисля, че Ганка постъпва много правилно, макар и малко мелодраматично! Докато написах поста станаха трима, а в Тиксото - 104?!?!?!?

И пак да попитам: Как става тая работа, бре?!?!?! :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот admin » 01 Мар 2010, 21:54

Ти си гледал потребителите само, които са регистрирани.
Гледаш това: Общо на линия са 15 потребители :: 10 регистрирани0 скрити и 5 гости
което се вижда под "Кой е онлайн" текста. Т.е. към този момент малко преди 22 часа има 15 човека, които гледат форума 2 да са ботове реални са 13.

Посещенията от tyxo са сбор от посещенията в този форум + посещенията от стария форум(които са около 3 пъти повече) + посещенията във форума за информатика + посещенията в другите секции(като алгебра, геометрия...) + посещенията в английската версия(които са около 1000 на ден)

tyxo отчита с около 1000 посещения на ден по-малко от analytics(брояча на google)
Като цяло сайта има в момента около 8000 посещения, а януари около 9000-9500
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 204

Мнениеот Станислав » 08 Мар 2010, 16:20

Абсолютно разбирам решението на Ганка. Стига преекспонирайте с тези карми и бълвочи - тях са единици хората, които ги гледат. Форумът замря, защото просто няма нищо интересно в него, което да ги привлече...
Станислав
Напреднал

Рейтинг: 1

Мнениеот Станислав » 08 Мар 2010, 16:27

cruisebg написа:Това са малко глупави причини за напускане на форума... какво значение има какви задачи се пускат и дали на някой ще му решаваме домашните или не.
Повярвай ми, има ОГРОМНО значение!
Станислав
Напреднал

Мнениеот ganka simeonova » 08 Мар 2010, 17:34

Както каза Емо Стоянов ( Емо, с най- добри чувства към теб :) ) мелодраматично..
Да, мислех да го напусна окончателно, но май е вярна прикзаката за кучето и кокала.
Има все още задачи, като например последната, които ме провокират..
Има и 7- класници, които пускат задачи...
Личи си, кои деца се интересуват от мат и има задачи, които им се опират; има и такива, които пускат по 20 задачи вкупом и чакат някой да ги реши..
И както каза Слави, няма значение кармата. Поне за мен тя няма значение. някои хора ме разбраха, някои - не.
Само да кажа.
Когато се регистрирах преди две години и аз пишех на поразия.. Може и явно съм имала нужда от това. Но писането на поразия изтощава и то много..
Особено, когато се пише решение на някой, който просто иска да му се реши домашното..
1) Това е мисъл
2) Това е време
3) Това е отнето време ( поне аз го отчитам, че е отнето време за собствените ми деца)
4) Хора, не си губете времето напразно!
Помагайте на тези, на които си залужава и решавайте тези задачи, които ви доставят удоволствие.. :D
ganka simeonova

Мнениеот martin123456 » 14 Мар 2010, 17:19

ЧАО...
но нямаше истинско Чао...
Как можеш да кажеш, че за теб няма значение кармата, след като много хора научиха за нея от теб...
Как можеш да кажеш, че за теб няма значение кармата, след като всеки ден гласуваше против мен, само защото решавах повече задачи от теб?

Това някакъв трик ли?

Много е тъпо. И първоначално като " напусна" си мислех да ти пиша да се върнеш, понеже заради математиката - решаваш задачи. Но сега...все си мисля, разглеждайки те като човек, че не ме кефи че се върна, понеже вече не те уважавам като човек - ти пързаляш (не искаш да си признаваш грешките), чакаш наготово (реши някой задача, ти само коментираш).

Причината да напуснеш бе понеже се оплаках от теб на администратора. А не причините които написа - т.е. излъга...

Хайде, не мога и успех да ти пожелая

П.С. Реших да се изкажа, не съм такъв човек, който нарежда, но реших да кажа мнението си, понеже ти и други работите с термините на опресията. Ето това зашитавам - НЕ, на опресията, не на извъртанията, стига нечестности. Достатъчно търпях само обиди!

Не на обидите че хората са тъпи!!!
Аз знам как се става математик и искам да ти кажа аз бях МНОГО ТЪП ПО МАТЕМАТИКА като малък, а сега съм много добър. така че спри да говориш глупости.
martin123456
Математик

Рейтинг: 92

Мнениеот ganka simeonova » 14 Мар 2010, 17:56

martin123456 написа:ЧАО...

Как можеш да кажеш, че за теб няма значение кармата, след като всеки ден гласуваше против мен, само защото решавах повече задачи от теб?

ти пързаляш (не искаш да си признаваш грешките), чакаш наготово (реши някой задача, ти само коментираш).

Причината да напуснеш бе понеже се оплаках от теб на администратора. А не причините които написа - т.е. излъга...

Хайде, не мога и успех да ти пожелая

а сега съм много добър. така че спри да говориш глупости.

Браво на теб! Продължавай все така!
Ще ставаш все по- добър!
ganka simeonova

Мнениеот ganka simeonova » 14 Мар 2010, 17:58

За да покажеш, че си много добър ето ти и една производна

viewtopic.php?f=65&t=1160
ganka simeonova

Мнениеот martin123456 » 14 Мар 2010, 18:01

За да покажеш че си човек като нас
отговори на мислите ми за те адекватноооо
Престани да подливаш вода. Изправи се и признай си честно, че казнаото е валидно.
признай че обиждаш наляво и надясно
признай че напусна само зашото админа ти направи забележка, понеже му се оплаках от теб
принзай че ти започна спора с мен и не бе права в решението на задачата и все пак продължби спора най нагло
признай че гласуваше против мен всеки ден
признай че , признай че е тъпо да кажем някои ми намали карамата с 5 .... ЩО НЕ НАПИСА ЧЕ СИ НАМАЛИЛА С 50 НА ХОРАТА, преди това, а? Нечестнице
Последна промяна martin123456 на 14 Мар 2010, 18:08, променена общо 2 пъти
martin123456
Математик

Рейтинг: 92

Мнениеот CuMo » 14 Мар 2010, 18:05

стана интересно
Аватар
CuMo
Нов

Мнениеот ganka simeonova » 14 Мар 2010, 18:31

martin123456 написа:За да покажеш че си човек като нас
отговори на мислите ми за те адекватноооо
ganka simeonova

Мнениеот ganka simeonova » 14 Мар 2010, 18:40

Като кои НАС или ВАС?
ganka simeonova

Мнениеот ganka simeonova » 14 Мар 2010, 20:20

признай че напусна само зашото админа ти направи забележка, понеже му се оплаках от теб

Оплачи му се още веднъж.. Поплачи на рамото..
ganka simeonova

Мнениеот Mechkov » 15 Мар 2010, 20:32

martin123456 написа:...да кажем някои ми намали КАРАМАТА...
Александър Митев е култов образ, никой не може да го намали.
Mechkov
Нов

Рейтинг: 2

Следваща

Назад към Относно този форум