Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Подробно решение

Re: Подробно решение

Мнениеот ammornil » 18 Май 2012, 18:53

В същност, при цялото ми уважение към госпожата, въпросът съвсем не е лишен от смисъл. Задачата има подробно решение, макар хората с повече опит в математиката да го свеждат до една операция. В случая е важно да се даде пояснение за това, че умножението или делението на двете страни на едно неравенство с отрицателно число води до промяна в знака на неравенството.
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1675

Мнениеот ganka simeonova » 18 Май 2012, 19:12

ammornil написа:В същност, при цялото ми уважение към госпожата, въпросът съвсем не е лишен от смисъл. Задачата има подробно решение, макар хората с повече опит в математиката да го свеждат до една операция. В случая е важно да се даде пояснение за това, че умножението или делението на двете страни на едно неравенство с отрицателно число води до промяна в знака на неравенството.

Това подробно решение се дава в клас!
ganka simeonova

Мнениеот ammornil » 19 Май 2012, 09:15

Не знаем къде, кой и как обучава това дете. Предвид вашите постове с решения, допускам че и в работата си се отнасяте отговорно и обръщате на учениците си необходимото внимание върху значимите неща.
Не всички обаче преподават като Вас. Аз имам племенник в пети клас, те не решават нито една задача в клас. Учителката изпитва в началото на часа, после си "изпява" теорията като по учебник в края на часа. А как се решават задачите- да се интересува който ще... Затова обръщам особено внимание на въпроси, които по принцип са толкова елементарни, че не представляват "истински проблем". Защото може би този който ги задава не е имал възможност да научи.
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1675

Назад към Бисери