ins- написа:[tex]i[/tex]?
prodanov написа:Все още не съм намерил приложение на [tex]\frac{1}{3}[/tex].
prodanov написа:0,33333(3)?
kry4ma.com написа:Кажете ми кое е най-измисленото число в математиката; в смисъл, че не отразява нищо в действителността и на всичко отгоре е логически невъзможно. (Подсказка за по-малките - НЕ Е НУЛАТА!)
amsara написа:prodanov написа:0,33333(3)?
Е, иНали същото това число, представено като обикновена дроб има хиляди приложения ? Освен това условието на задачата гласи, че търсеното число е логически невъзможно.Какво невъзможно има в дадената от теб дроб?
b1ck0 написа:ins- написа:[tex]i[/tex]?
В инженерните науки изключително много разчитат на това число, че в някой клонове на науката дори ползват и другите 2 инагинерни числа ...
b1ck0 написа:За мен най-измисленото е [tex]\infty[/tex] въпреки че не е "число", то няма никакъв смисъл ...
stflyfisher написа:kry4ma.com написа:Кажете ми кое е най-измисленото число в математиката; в смисъл, че не отразява нищо в действителността и на всичко отгоре е логически невъзможно. (Подсказка за по-малките - НЕ Е НУЛАТА!)
Напълно безмислен въпрос, според мен. Има много неща в математиката, които не отразяват нищо от действителността, но без тях не би могло възможно да се обяснят явления и обекти от вселената и различните науки.
Един прост пример: понятието точка от математиката.
martin123456 написа:ох какви въпроси
мен пък ми е интересен фактът [tex]0,(9)=1[/tex].
макар че мога да го докажа по 3 начина и знам защо е така
stflyfisher написа:Напълно безмислен въпрос, според мен. Има много неща в математиката, които не отразяват нищо от действителността, но без тях не би могло възможно да се обяснят явления и обекти от вселената и различните науки.
Един прост пример: понятието точка от математиката.kry4ma.com написа: Никой не говори за практическото им приложение. Аз не казвам, че нямат практическо приложение. Безкрайна точка е също нещо несъществуващо (от гледна точка на финитизма), но за разлика от имагинерната единица, не е толкова абсурдна. Имагинерната единица е нещо, което по дефинициите/правилата на аритметиката е невъзможно. То просто ги нарушава.
Регистрирани потребители: Google [Bot]