Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Решаване на триъгълник по дадени симетрали

Решаване на триъгълник по дадени симетрали

Мнениеот Frand » 11 Юни 2011, 02:11

Здравейте, на всички. :) Реших да разгледам задачите на едно познато момче, което се готвеше за изпитите по математика (и аз преди години се занимавах), но доста от нещата съм забравил. Реших да опресня знанията си от Интернет, четох и в Уикипедия, търсих и подобна задача, но вече ден не мога да реша следната:

Симетралите на триъгълник са а=4см, б=13см, с=15см. Намерете:
а) S на триъгълника
б) R и r
в) hc
г) sinα и α

За да намеря лицето, пробвах да направя някакво отношение в триъгълниците, някаква система, но уви нещо ми се губи. :/ Мисля че бихте могли да ми помогнете. Благодаря ви предварително и лека вечер. :)
Frand
Нов

Рейтинг: 0

Re: Решаване на триъгълник по дадени симетрали

Мнениеот Martin Nikovski » 11 Юни 2011, 18:25

Как точно дефинираш понятието "дължина на симетрала" при положение, че симетралата на отсечка е ПРАВА... :idea:
Аватар
Martin Nikovski
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Re: Решаване на триъгълник по дадени симетрали

Мнениеот Frand » 12 Юни 2011, 11:28

Martin Nikovski написа:Как точно дефинираш понятието "дължина на симетрала" при положение, че симетралата на отсечка е ПРАВА... :idea:

Условието на задачата съм го написал едно към едно, затова и аз също не мога да разбера, какво имат предвид. Аз го разбирам така, че дължината (примерно а=4см), е от центъра на описаната окръжност до средата на страната, където симетралата пада перпендикулярно на нея. :roll:
Frand
Нов

Рейтинг: 0

Назад към Решаване на триъгълник