Добре помня
strangerforever написа:За всеки триъгълник:
Нека [tex]AC = \vec{a}, BC = \vec{b}, AB = \vec{c}[/tex]
Тогава знаем, че [tex]\vec{a} - \vec{b} = \vec{c} \Leftrightarrow |\vec{a}|^2 + |\vec{b}|^2 - 2|\vec{a}||\vec{b}|cos \gamma = |\vec{c}|^2[/tex]
Xixibg написа:Заформи се готин спам
Хайде някой любознателен ученик да речем Сара(amsara) да постне доказателствата на теоремите на Менелай и Чева.
Ще бъде полезно за много ученици.Сигурен съм че много малко от 9-класниците знаят доказателствата на тези теореми.Лично аз съм свидетел че в някои училища този материал се пропуска т.е някои ученици изобщо не разбират ,че има и такива теореми.А и ми е любопитно какво доказателство е дала госпожата по математика на Сара на горенаписаните теореми.Явно е добър учител съдейки по постовете ,а и по възможностите на нейната ученичка
Xixibg написа:Сара ,Теоремите на Менелай и Чева са си в учебника за 9-ти клас веднага след Талес , подобни триъгълници и метрични зависимости в окръжност и точно преди метрични зависимости в правоъгълен триъгълник и Питагорова теорема.Съдейки по думите ти и твоята учителка не е обърнала никакво внимание на тях.....
Xixibg написа:Сара ,Теоремите на Менелай и Чева са си в учебника за 9-ти клас веднага след Талес , подобни триъгълници и метрични зависимости в окръжност и точно преди метрични зависимости в правоъгълен триъгълник и Питагорова теорема.Съдейки по думите ти и твоята учителка не е обърнала никакво внимание на тях.....
Назад към Питагорова, синусова, косинусова теорема
Регистрирани потребители: Google [Bot]