Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Възможност за декриптиране след ... 5 години ?

Възможност за декриптиране след ... 5 години ?

Мнениеот Гост » 02 Ное 2013, 03:15

Здравейте,

Искам да си "заключа" информация, число, което да мога да отключа след 5 години и не по-рано.
Не искам да заключено физически с катинар... Затова идеята ми е чрез математика.

Идеята ми е да криптирам число, което да може да бъде декодирано само с техника, която теоретично ще има след 5 год. Например да използвам някой от SHA алгоритмите и на база на развитието на технологиите да пресметна времето за декодиране след определеното време.

Мислите ли, че има смисъл в това и дали е възможно ?
Ако имате идеи ще съм ви благодарен.
Гост

Re: Възможност за декриптиране след ... 5 години ?

Мнениеот Knowledge Greedy » 07 Дек 2015, 20:58

Защо не? Хората правят завещания, послания към идните поколения. И сега кохорти лингвисти и криптоаналитици разшифроват древни писмености. Спорен е само срокът, според мен е доста трудно да се уцели.
Feci, quod potui, faciant meliora p0tentes.
Сторих каквото можах, по-добрите по-добро да направят.
Knowledge Greedy
Професор

Рейтинг: 2830

Re: Възможност за декриптиране след ... 5 години ?

Мнениеот Гост » 07 Мар 2016, 09:47

Гост написа:Здравейте,

Искам да си "заключа" информация, число, което да мога да отключа след 5 години и не по-рано.
Не искам да заключено физически с катинар... Затова идеята ми е чрез математика.

Идеята ми е да криптирам число, което да може да бъде декодирано само с техника, която теоретично ще има след 5 год. Например да използвам някой от SHA алгоритмите и на база на развитието на технологиите да пресметна времето за декодиране след определеното време.

Мислите ли, че има смисъл в това и дали е възможно ?
Ако имате идеи ще съм ви благодарен.

и аз това се чудя. И искам да знам

Последно избутване Anonymous от 07 Мар 2016, 09:47
Гост

Назад към Забавна математика