Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Равнини

Равнини

Мнениеот straight_sh » 18 Яну 2010, 20:13

Това не е точно задача, но я прочетох наскоро и мисля, че е подходяща за тук:) Три мухи са в една стая, кацнали са едновременно на масата. Каква е вероятността след 15 минути те да са в една и съща равнина отново.
straight_sh
Нов

Рейтинг: 0

Re: Равнини

Мнениеот estoyanovvd » 18 Яну 2010, 20:23

Три точки винаги лежат в точно една равнина, така че вероятността е 1, дете мое!
Нека светлината да е с теб!!!
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Рейтинг: 5

Мнениеот straight_sh » 18 Яну 2010, 20:30

Хаха, така е. Не се и съмнявах, че в матемаически форум веднага някой ще отговори.
Поздравления:) Светлина и за вас :)
straight_sh
Нов

Рейтинг: 0

Мнениеот seppen » 18 Яну 2010, 20:30

г-н Стоянов, тази задача по всяка вероятност не беше за Вас!

В допълнение, ако са на една права не лежат в ТОЧНО една равнина, а в безброй много. Но като са много все можем да изберем една. Въпросът е, че не е определена.
:mrgreen:
seppen
Фен на форума

Мнениеот estoyanovvd » 18 Яну 2010, 20:33

seppen написа:г-н Стоянов, тази задача по всяка вероятност не беше за Вас!

В допълнение, ако са на една права не лежат в ТОЧНО една равнина, а в безброй много. Но като са много все можем да изберем една. Въпросът е, че не е определена.
:mrgreen:

Така е! Признавам си грешката!
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот ganka simeonova » 18 Яну 2010, 21:03

straight_sh написа:Това не е точно задача, но я прочетох наскоро и мисля, че е подходяща за тук:) Три мухи са в една стая, кацнали са едновременно на масата. Каква е вероятността след 15 минути те да са в една и съща равнина отново.

Така или иначе, според мен винаги ще са в една равнина, дори и да са на една права. Логично е, че пак ще са в равнина.
Тук въпросът е, дали под "една равнина" се разбира "единствена равнина" или просто "равнина" :D
ganka simeonova

Мнениеот estoyanovvd » 18 Яну 2010, 21:10

Ами Сепен е абсолютно права, Ганке! Аз просто трябва да допълня, че три точки, нележащи на една права, винаги лежат в точно една равнина. А когато лежат на една права, те пак лежат в една равнина, но тя не е единствена. Бързах да пусна решението, за да не ме изпреварят :lol: и малко се улях!!! :lol: :lol: :lol:
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот ganka simeonova » 18 Яну 2010, 21:18

straight_sh написа:Това не е точно задача, но я прочетох наскоро и мисля, че е подходяща за тук:) Три мухи са в една стая, кацнали са едновременно на масата. Каква е вероятността след 15 минути те да са в една и съща равнина отново.

Аз това условие на го възприемам, като да лежат в "единствена равнина", но както и да е.
ganka simeonova

Мнениеот estoyanovvd » 18 Яну 2010, 21:20

Еми то не е такова, но просто моето твърдение от по-горни постове не е точно. Това искам да кажа и Сепен абсолютно правилно ме поправи.
Аватар
estoyanovvd
Напреднал

Мнениеот Baronov » 19 Яну 2010, 02:08

Вероятността три точки да са на една права е нула, тоест решението пак е точно.
Забавно е как се карахте дали една = единствена 5 поста, като това изобщо няма значение. Нека светлината бъде с вас :)
Baronov
Фен на форума

Рейтинг: 9

Мнениеот stflyfisher » 19 Яну 2010, 15:11

Тази задача не беше ли задавана преди няколко години на Милен Велчев в някакво състезание. Не съм много сигурен, но май беше "Стани Богат"
stflyfisher
Напреднал

Рейтинг: 31

Назад към Забавна математика