Imam nqkakva ideq za reshenie, no neshto ne znam kak da q formuliram,che da stane qsno.Shte se probvam da q onagledq s primeri.Nai-napred obache sledva da utochnim tova,che trqbva da razgledame dva sluchaq, v zavisimost ot vida na chisloto n - to moje da e kakto chetno,taka i nechetno.
1.Neka n e chetno chislo.Shte razgledam primer pri n=8
n=8,togava n|2=4 sa polovinata procesori.No po uslovie poveche ot polovinata rabotqt
Togava min 5 rabotqt, a 3 sa izvyn stroq
Imame pravo na n-2,toest na 8-2=6 pitaniq.Shte gi otpravim kym pyrvite poredni n-2, toest 6 procesora, kato shte gi pitame vinagi za izpravnostta na posledniq n-ti, v sluchaq 8-mi procesor.
V nai-kofti sluchaq trite razbricani procesora shte sa sred 6-te,koito razpitvame.Shte poluchim 3 polojitelni i 3 otricatelni otgovora za izpravnostta na osmiq.Toest nqmame chisleno prevyzhodstvo na polojitelnite ili otricatelnite otgovori, a ravenstvo pomejdu im.Togava razbirame,che 7 i 8 procesor sa izpravni.V ostanalite sluchai imame tyrseniq chislen preves, primerno 5 raboteshti i 1 razvalen sred sheste razpitvani,zatova neshtata stavat vednaga qsni po povod izpravnostta na posledniq.
Oh, mai ne mojah dobre da izqsnq misylta si tuk.Otivam da pomislq i vyrhu sluchaq s necheten broi procesori.