Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Standup comedy

Standup comedy

Мнениеот peyo » 12 Дек 2024, 19:24

Има идеа за математик, който прави standup comedy. Първия виц/майтап (как се превежда joke) който измислих е следният:

I only buy wines with twist-off caps now. If opening a bottle requires more than a gentle wrist turn, it’s basically cardio, and I’m not about that.

Вече купувам само вино с винтови капачки. Ако отварянето на бутилка изисква повече от едно завъртане на китката, това вече е кардио, а аз не съм фен.

В България няма standup comedy нали? Поне аз не съм чувал.
peyo
Математик

Рейтинг: 663

Re: Standup comedy

Мнениеот ammornil » 12 Дек 2024, 20:10

peyo написа:Има идеа за математик, който прави standup comedy. Първия виц/майтап (как се превежда joke) който измислих е следният:

I only buy wines with twist-off caps now. If opening a bottle requires more than a gentle wrist turn, it’s basically cardio, and I’m not about that.

Вече купувам само вино с винтови капачки. Ако отварянето на бутилка изисква повече от едно завъртане на китката, това вече е кардио, а аз не съм фен.

У нас (на времето) се наричаше "халтура", когато комици разкаваха вицове и правеха скечове пред трудовите колективи.
Димитър Туджаров (Шкумбата)
Никола Анастасов
Георги Парцалев
Тодор Колев
Иван Киров
Велко Кънев
Павел Попандов
Георги Мамалев
Николай Урумов
Стефан Щерев (Чечо)
сигурен съм, че пропускам някои известни комици...

Популярна аудио касета на времето беше тази за Тъпанчев и други смешки разказвани от Шкумбата линк към YouTube
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1774

Мнениеот peyo » 13 Дек 2024, 12:05

ammornil написа:
peyo написа:...В България няма standup comedy нали? Поне аз не съм чувал.

У нас (на времето) се наричаше "халтура", когато комици разкаваха вицове и правеха скечове пред трудовите колективи.
Димитър Туджаров (Шкумбата)
Никола Анастасов
Георги Парцалев
Тодор Колев
Иван Киров
Велко Кънев
Павел Попандов
Георги Мамалев
Николай Урумов
Стефан Щерев (Чечо)
сигурен съм, че пропускам някои известни комици...

Популярна аудио касета на времето беше тази за Тъпанчев и други смешки разказвани от Шкумбата линк към YouTube

Ами да! Бях забравил за тези! Аз имах като малък през 198х-та г. една касета и май Шкумбата беше също (тогава ги презаписвахме апокрифно) и имам спомен, че много се смях тогава. Сега като отворя линка "Тъпанчев на училище" и нищо не разбирам, само глупости сякаш. Чувството за хумор явно много се променя с времето.
peyo
Математик

Рейтинг: 663

Мнениеот Гост » 14 Дек 2024, 18:15

peyo написа:Има идеа за математик, който прави standup comedy. Първия виц/майтап (как се превежда joke) който измислих е следният:

В standup comedy трябва ли да има хумор?
Гост

Мнениеот batsev » 19 Дек 2024, 09:35

[/quote]
Ами да! Бях забравил за тези! Аз имах като малък през 198х-та г. една касета и май Шкумбата беше също (тогава ги презаписвахме апокрифно) и имам спомен, че много се смях тогава. Сега като отворя линка "Тъпанчев на училище" и нищо не разбирам, само глупости сякаш. Чувството за хумор явно много се променя с времето.[/quote]
То, ако само чувството за хумор се бе променило много, песен щяхме да си пеем. Например вече за да имаш 3 по висша математика най-често е достатъчно да можеш да препишеш условието на задачите, коренно различно от преди 25г когато аз бях студент :)
batsev
Нов

Рейтинг: 25

Назад към Забавна математика