Инспектор отишъл в лудница за функционално засегнати математици (т. е. всеки се мисли за функция) за да провери дали някой не се е оправил. Събрал ги всичките и извикал:
- Сега ще ви диференцирам…
Всички се разбягали с изключение на един.
- Ти що не бягаш? - с надежда го попитал инспектора.
- Пука ми на аргумента, аз съм Е на Х - та - отвърнал той.
Начално училище в Дивия Запад, в часа по математика:
- Джони, колко е 2+2?
- 5.
- Нищо не знаеш! - казва учителят и застрелва Джони.
- Пийт, колко е 2+2?
- 4.
- Много знаеш! - казва учителят и застрелва и Пийт.
- Стийв, колко е 2+2?
- Много питаш! - казва Стийв и застрелва учителя.
Един баща звъни на друг:
- Тошо, написа ли домашното на сина си по математика?
- Написах го.
- Дай да го препиша
Две студентки - едната по математика, а другата по философия - се прибират късно вечерта. Зад гърба си чуват дебнещи стъпки. Математичката казва:
- Ако вземем предвид скоростта, с която се движим ние и той, след 30 секунди ще ни настигне. Затова е по - добре да се разделим и според теорията на вероятностите шансът ни е петдесет на петдесет.
Разделили се, а дебнещият мъж тръгнал след студентката по философия. След 10 мин двете се срещнали в общежитието и тя започнала да разказва:
- Наистина след 30 секунди той ме настигна. Тогава аз, по пътя на логиката, си вдигнах полата, а той, пак по пътя на логиката, си свали панталона. Но нали знаеш, винаги е по - лесно да бягаш с вдигната пола, отколкото със свален панталон!
На изпит по математика след голяма мъка и доста време остават само две ученички. Даскалът ги пита:
- Момичета искате ли тройка?
- Да господине!
- Ми и аз искам. Да тръгваме!
Дете се връща от училище:
- Тате, учителят днес ме накара да търся най-малко общо кратно...
- Не може да бъде! Търсеха го още по мое време. Как не са го намерили досега?
Безкрайно голям брой математици влизат в един бар. Първия поръчва една бира, втория половин бира, третия - една четвърт бира .... Бармана ги гледа отвратено, налива две бири и казва "вие сте идиоти бе !!"
Писмо от математик до любимата му
Здравей, мило мое алгоритъмче!
Разкъсан съм от острите ъгли на раздялата. Аз все повече се убеждавам, че ти си променлива величина.
Твоят перпендикулярен поглед ме кара да си съставя уравнение от втора степен с три неизвестни. И за да се изравни трябва да вадим родителите на квадрат.
О... О, как желая да отидем в равнината и да си построим къщичка с две страни и ъгъл заключен между тях.
А оня дето се върти в концентрата на окръжността около тебе му кажи, че ще му разбия абсо-лютната стойност на физиономията и ще го пратя да вари корени в областта на рационални-те числа.
Целувам те!
Твой пергел!
По централната улица на града бавно се движи катафалка. След нея тича едно момченце, което плаче и вика:
- Тате, на кого ме оставяш, тате!!! Татко...
Хората са просълзени от толкова мъка.
В един момент катафалката спира, от нея изскача шофьора, бие един шамар на детето:
- Аз казах ли ти, че трябва да си решиш задачите по математика сам?!?
Друг преподавател по висша математика, т. нар. "Господа" (Марин Господинов) казваше следното:
"Пускам първия и последния, който изпитвам.
Първия, заради смелостта, последния, защото е умрял от страх."
В клас:
- Деца, измислете изречение, обединяващо биология и математика.
Марийка:
- През лятото около нас летят хиляди насекоми.
Иванчо:
- Както зная таблицата за умножение, така зная и всички пози за размножение!
Учителят по математика на Иванчо решил да се пошегува с целият клас :
-Ученици, който реши следната задача, ще му пиша 6-ца.
"Пътувам в един самолет на 1.600 м. височина, с 565км ч.
В самолета има 195 пътници, 2-ма пилоти, 5 стюардеси, 2.800 кг. багаж, захарта е свършила и 7 пьтници искат кафе! На колко години сьм?"
Настьпва гробна тишина в стаята.
- На 44 - казва Иванчо с леко отегчен глас.
Учителят зяпнал от учудване, защото действително бил на 44 години.
- Ама, как позна бе Иванчо?
- Амчи, много лесно! Имам брат, който е на 22 години и е полу-идиот!
Урок по математика. Учителката дава задача:
- Иванчо, представи си че ти дам 200 лева. От тях даваш 50 на Марийка, 50 на Петя и 50 на Елена. Какво ще получиш?
- Оргия.
Учителка пита класа, съставен от математичета:
- Деца, как мислите, кое е най-еротичното число?
Иванчо става и казва:
- 21593!
Учителката е изумена:
- И... защо?
Иванчо:
- Защото, ако двама мислят за едно и също, то най-късно след пет седмици те ще разберат, че след девет месеца вече ще са трима!

Меню