Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Задача за смятане

Задача за смятане

Мнениеот hajasko » 05 Авг 2011, 15:25

Здравейте,
може да не съм уцелил точно темата или форума, но днес ме озадачи една задача от телевизионна игра.

4х5 -3 +2
+11 +29 -6
+3 х(7+11)
+10

Намерете СБОРА на всички числа.

Отговорът не е 117, а е 173.
Как става 173?
hajasko
Нов

Рейтинг: 0

Re: Задача за смятане

Мнениеот strangerforever » 05 Авг 2011, 15:31

hajasko написа:Здравейте,
може да не съм уцелил точно темата или форума, но днес ме озадачи една задача от телевизионна игра.

4х5 -3 +2
+11 +29 -6
+3 х(7+11)
+10

Намерете СБОРА на всички числа.

Отговорът не е 117, а е 173.
Как става 173?

Играта е измама и е некоректна, не се занимавай.
Аватар
strangerforever
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот Consigliere- » 05 Авг 2011, 18:48

Явно некоректните игри си продължават,на СЕМ му е мнг зор и хората продължават да си дават парите.....,нещо толкова видимо да продължава толкова време ,или се перат пари или незнам ..
Аватар
Consigliere-
Напреднал

Рейтинг: 10

Мнениеот ins- » 05 Авг 2011, 22:15

:) не че се перат пари, просто хората си плащат и получават спокойствие.
Скоро няма да станем нормална страна - попаднах на следния бисер: http://nao-rozhen.org/job/fr.htm
смях в залата - 1000 изисквания, а дават пари, колкото ми струват кафето и цигарите за месец като заплата...
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Мнениеот dim » 06 Авг 2011, 13:31

Много пушиш. Сигурно поне 70% от българите са принудени да изкарват с по-малко от 364 лв на месец. Приблизително (364x12)/364=12 лв на ден. Гадна работа. От малкото хубави неща е, че това помага да се запази връзката със земята: гледат си домати, чушки, краставици, картофи, плодове, ракия. Но скоро и това няма да го има. Ще има сериозни сондажи за шистов газ, които окончателно ще отровят почвата и водата. Можете да подпишете петиция потив това: http://citizenspeak.eu/node/45. "Шеврон" са евреи.
Има и покъртителен документален филм за опасностите които крие технологията свързана с шистовия газ. Които се интересува може да го гледа. Ето го онлайн: http://www.on-parliament.com/media/2011 ... %BA%D0%B8/

Сигурно е по-добре да се оформи като тема това в подходящия раздел. Смятам че повече хора трябва да са запознати с това.
Аватар
dim
Напреднал

Рейтинг: 9

Мнениеот ins- » 06 Авг 2011, 23:11

Прав си, не пуша малко, а и уж гледам да си взимам по-качествени цигари, но все си е отрова. Лошото е, че ефекта от пушенето се проявява след години, но се надявам някой щастлив ден да ги спра, въпреки, че не е лесно, но щом съм могъл да ги спра за 10 години - пак ще го направя. А като изпия и 4-5 кафета и една кола и минавам в друга реалност :). Идеята ми беше не да говоря за себе си - колко пуша или не пуша, а за това, че е подигравка предложението за работа със знанията и уменията на кандидатите и е много демотивиращо.
За хората е жалко и ми тежи като гледам как изнемогват, но в голяма степен всеки сам избира съдбата си. Добре ще е правителството да се стегне, но и самите хора да не се скатават и да работят сериозно. Не веднъж съм казвал - за да се нареди всичко има една предпоставка - всеки трябва да си върши работата. Нищо повече не е необходимо.
Съжалявам, че се отклонявам от темата.
Аватар
ins-
Математик

Рейтинг: 254

Мнениеот dim » 08 Авг 2011, 11:00

Да, всеки трябва да си върши работата. Иначе като изключим заплатата, това е работа мечта за всеки запален астроном.
"...Изредените до тук дейности заемат 50% от времето на кандидата. През останалите 50% той трябва да се занимава с научна дейност по актуална астрономическа тема..." - това ми харесва.
Аватар
dim
Напреднал

Рейтинг: 9

Мнениеот L.e.o » 08 Авг 2011, 11:25

оффтопик:
До преди години години и аз работех нещо подобно: в лаборатория за твърдотелни лазери към СУ. Точно по специалноста си ми беше и ми беше интересно. Не може да оперираш и изработваш елекроника за десетки и стотици хиляди долари, а да работиш за 180 брутно на месец. Точно ми стигаха за наема. И на 20+ години, псевдо научен кадър ...добре, че са мама и тати да дадат парички, че да има какво да ядеш. Сега съм заебал тотално квантовата електроника и съм прост бачкатор, но поне пари за храна и покрив над главата има.

инс- ,
То само с:
- да имат компютърна грамотност, включваща: познаване на различни операционни системи (Windows и Unix-базирани) и опит в програмирането (Фортран, C/C++, Java, PHP, Perl и други),
ще си намериш работа за 500+.

Да се смееш или да плачеш... просто държавата си права гавра с науката.
За какво да бъхтя 4 години да уча глупости като за 1 година мога да хвана някой език и да почна после като junior developer някъде...
Аватар
L.e.o
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Назад към Забавна математика