Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

За шестокласници

За шестокласници

Мнениеот kerry » 30 Яну 2012, 20:53

Да си представим, че Земята представлява идеално кълбо с радиус 6400 км. и плътно около екватора сме я обиколили с въже. След това увеличаваме дължината на въжето с 1 м. и хлабината я разпределяме равномерно. Ще можем ли под въжето да прекараме игла с диаметър 1 мм. ? А бутилка с диаметър 7 см. ?

Решете задачата и за планета с радиус 1000 пъти по-голям от Земния.
kerry
Напреднал

Рейтинг: 9

Re: За шестокласници

Мнениеот xexe » 31 Яну 2012, 12:13

Даже по-голяма бутилка ще може!!!
xexe
Нов

Рейтинг: 1

Мнениеот Xixibg » 31 Яну 2012, 12:42

Тази задача съм я срещал с кокошка , а не с бутилка.А иначе малко по-малко от 16 см.[tex](\frac{1}{2\pi })[/tex] могат да минат между въжето и земята
Xixibg

Мнениеот xexe » 31 Яну 2012, 15:15

Xixibg написа:Тази задача съм я срещал с кокошка , а не с бутилка.А иначе малко по-малко от 16 см.[tex](\frac{1}{2\pi })[/tex] могат да минат между въжето и земята

Хехе, стига, бе!!! Бях я срещал със котка и с какво ли не още, но с кокошка за пръв път се сблъсквам!!! Да не би да си превел грешно от руски кошка на кокошка?!?!?! :lol: :lol: :lol:
xexe
Нов

Рейтинг: 1

Мнениеот Xixibg » 03 Юли 2017, 08:46

xexe написа:
Xixibg написа:Тази задача съм я срещал с кокошка , а не с бутилка.А иначе малко по-малко от 16 см.[tex](\frac{1}{2\pi })[/tex] могат да минат между въжето и земята

Хехе, стига, бе!!! Бях я срещал със котка и с какво ли не още, но с кокошка за пръв път се сблъсквам!!! Да не би да си превел грешно от руски кошка на кокошка?!?!?! :lol: :lol: :lol:

Въобще не знам ,че е Руска задача.Просто са ми я казвали с кокошка.Може би защото кокошките са по високи от 16 см. :lol:

Последно избутване Anonymous от 03 Юли 2017, 08:46
Xixibg

Назад към Забавна математика