Казваш намиране на неизвестно, но ...
Знам как да намирам неизвестен множител, делител, делимо, събираемо и т.н.
Обаче задачите, които имам са текстови и тези неизвестни са скрити зад някакви предмети, хора и т.н. и не е едно неизвестно ами по няколко.
Давам пример от последната ми задача, която брата на най-добрия ми приятел който е в 7 клас ни показа как се решава
- Код: Избери целия код
Разликата на две числа е 9906. Ако едното число е 4пъти по-голямо от другото, кои са числата
Реших я, обаче това е много различно от това, което сме учили и решавали в училище, защото в училище винаги имаш едно неизвестно примерно намери неизвестния делител.
Обаче тук имаш 2 неизвестни и никога нямаше да я реша ако не беше брата на влади
Друга задача
- Код: Избери целия код
Снежанка е на 7 пъти по-малко години от майка си и е със 7 години по-малка от брат си Ангел. Баща им е с 3 години по-голям от майка им. Известно е, че след 5 години сборът от годините на четиримата ще бъде 110
Тук пак имаме няколко неизвестни. Отново брата на Влади я реши и ни обясни как и каза че тези са лесни и защо не се справяме
Идеята ми е, че как така учим за намиране на неизвестен множител, събираемо и други а пък в сборника имаме много много задачи с много неизвестни и едни такива заплетени ?
И ако позволиш един страничен въпрос ако си наясно не знам но искам да те питам тези задачи, които ги решавам в сборника утре като порасна ще ми трябват ли? Някъде в живота ще ми свършат ли работа? Наще ме натискат и искат след 7 клас да вляза в математическата и само ме карат да решавам задачи обаче тези задачи за какво са ми освен за влизане в математическата. Сега лятото искам да играя fortnite а те не ми дават и ме карат първо да реша задачите а моите френдове всичките играят сега. Не че нещо ама във fortnite не ми се налага да решавам задачи нито някъде другаде
Еми това е от мен извинявй за супер дългия текст