Два ореха и 3 лешника тежат колкото 15 жълъда, а 4 ореха тежат колкото 2 лешника и 6 жълъда.Колко жълъда тежат колкото 1 орех ?
Съмнявам се , получил съм 6 жълъда и просто ...
judist написа:Здравейте , днес бях на изпит в СМГ и искам да ви попитам за една задача вярно ли съм я решил - корен квадратен на корен квадратен на 81 - получих 3 . Базик.Ето я задачата:
Два ореха и 3 лешника тежат колкото 15 жълъда, а 4 ореха тежат колкото 2 лешника и 6 жълъда.Колко жълъда тежат колкото 1 орех ?![]()
judist написа:Здравейте , днес бях на изпит в СМГ и искам да ви попитам за една задача вярно ли съм я решил - корен квадратен на корен квадратен на 81 - получих 3 . Базик.Ето я задачата:
Два ореха и 3 лешника тежат колкото 15 жълъда, а 4 ореха тежат колкото 2 лешника и 6 жълъда.Колко жълъда тежат колкото 1 орех ?![]()
dimy93 написа:judist написа:Здравейте , днес бях на изпит в СМГ и искам да ви попитам за една задача вярно ли съм я решил - корен квадратен на корен квадратен на 81 - получих 3 . Базик.Ето я задачата:
Не искам аз да съм лошия вестоносец ,но го сметнах и получих 3
едит:Изпревари ме
judist написа:Значи ми е грешно![]()
dark.power написа:judist написа:Значи ми е грешно![]()
Не се отчаивай , тази задача е супер гадна и без догатка в началото няма как да се получи вярно , поне според мен ... дано си се справил на другите , КЪСМЕТ !!!
Назад към Състезания за 1-4 клас
Регистрирани потребители: Google [Bot]