Здравейте! Детето ми ще става [tex]5[/tex] клас. Обяснил съм му целия училищен материал. И лека, по-лека започвам да му обяснявам състезателския материал. Изрешихме всички състезания, които намерихме (Черноризец Храбър, Иван Салабашев, Математика без граници и т.н.). Също и няколко сборници изрешихме.
Реших да му правя тестове със задачки с точки и време. Тестовете, които ще му правя са такъв формат:
"Съдържа [tex]20[/tex] задачки. Първите [tex]10[/tex] са с [tex]А, Б, В, Г[/tex]. От [tex]11[/tex] до [tex]18[/tex] са със свободен отговор. [tex]19[/tex] и [tex]20[/tex] задача са описателни.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Първите [tex]10[/tex] задачи са по [tex]5[/tex] точки, от [tex]11[/tex] до [tex]18[/tex] - [tex]10[/tex] точки, а [tex]19[/tex] и [tex]20[/tex] по [tex]20[/tex] точки като за всяка стъпка се дават точки.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Максимален брой точки: [tex]170[/tex] точки.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Златен медал: [tex]155 - 170[/tex]
Сребърен медал: [tex]130 - 154[/tex]
Бронзов медал: [tex]105 - 129[/tex]
Грамота: [tex]0 - 104[/tex]
(Реших да добавя "медали", за да младежа да му е по-интересно, по-забавно и да има амбицията да реши, колкото се може повече задачки.)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Време: [tex]180[/tex] минути"
Ако не сте съгласни с нещо кажете си мнението да го помисля.
По съществения ми въпрос е: Може ли да пращам тестовете тук, преди да съм дал теста на младежа.
Питам това, защото:
[tex]1.[/tex] Мога случайно да включа някакъв допълнителен материал, който не е изучавал.
[tex]2.[/tex] Мога да дам твърде лесен тест. (все пак искам да се помъчи поне малко)
[tex]3.[/tex] Мога да дам твърде труден тест. (все пак трябва да е честно с възрастовата група)
Благодаря предварително на тези, които ще ми отговорят.
С уважение, nick!

Меню