Здравейте! Аз съм QuestionsForYou! Нека се представя:
Аз съм бивш възпитаник на СМГ. На $20$ години съм. Обичам да решавам задачи по математика. Понякога аз сам си измислям и ми е много кеф.
Нека обясня какво ще пращам в тази тема:
Горе-долу всеки ден ще пращам задачки решими с материал $5$ и $6$ клас. Вие съответно трябва да ги решите. Няма значение на каква възраст сте. Ще ми е интересно да видя различни решения. Ще правя нещо като класации, кой потребител, каква задача е решил.
Надявам се темата да стане популярна във форума и повече потребители да пишат в нея за да стане по-интересна.
Забележки:
Задачите ще давам аз, както може и вие. Стига да с материал до $6$ клас. От няколко месеца следя форума и искам да поздравя S.B, КОРМОРАН, Nathi123, Davids, pal702004, Евва, peyo, mail_dinko, ammornil и много други за добрите решения на каквито и да е видове задачи.
Публикувани задачи до момента:
Задача $1$ - задачата публикувана от QuestionsForYou - публикувана на $29$ октомври $2021$ година - решена от
Докажете, че числото $63 + n^{6}$ е кратно на $72$, ако $n$ е естествено число, за което е вярно равенството:
$(\frac{2}{3})^{n + 3} * (\frac{2}{3})^{2} = \frac{6^{2} * 128 * 81^{6} * 2015^{0}}{(3^{4})^{5} * 8 * 27^{4}}$

Меню