MENKA написа:1 задача
Скорост по течението на реката=30 км/ч
Разст. до точка А=време*скорост=4*30=130 км
Тръгва в 8 часа,пристига след 4 часа в точка А,фактически в 12 часа,почива 2 часа в точка А,фактически почива до 14 часа.Тръгва от т. А за връщане в точка А със скорост срещу течението на реката 30-3=27 км/час
Време на връщане=разст./скорост срещу течението=130/27
MENKA написа:4 задача
1600 м=25*скорост
скорост=64 м/минута-скорост по течението на реката
Салът и ученикът се движат по течението на реката фактически с нейната скорост 64 км/час
4 км=време*64
време=4000метра/64=62,5минути-за това време салът изминава 4 км по течението на реката.
Гост написа:Абсурдни глупости от човек, предлагащ да дава уроци по математика. Да бяхте поразсъдили, Менка, преди да ги напишете. Салът няма собствена скорост, следователно се движи с тази на течението. Докато упоменатата от вас 64м/мин е сбор от скоростта в спокойна вода на плувеца и скорост на течението. Дали са едно изречение, което не е случайно в условието, а именно, че срещу течението плувецът не мръдва от мястото си, въпреки че плува. То подсказва, че скоростта му в спокойна вода и тази на течението са равни. Отделно в самата задача никъде не става дума за лодка, а за плувец и сал.
MENKA написа:1 задача
Скорост по течението на реката=30 км/ч
Разст. до точка А=време*скорост=4*30=130 км
Тръгва в 8 часа,пристига след 4 часа в точка А,фактически в 12 часа,почива 2 часа в точка А,фактически почива до 14 часа.Тръгва от т. А за връщане в точка А със скорост срещу течението на реката 30-3=27 км/час
Време на връщане=разст./скорост срещу течението=130/27
MENKA написа:Отговорите ми се оказаха верни за ваша инфо.И в задачата за сал съм написала САЛ,а не ЛОДКА.Сложете си очила,за да прочетете.А отговорите са в учебник за 6-ти клас.За съжаление задачите наистина не са формулирани правилно и разбираемо.
loving_math написа:Сериозно ли, Менка, не правите разлика между скорост в спокойна вода, скорост по течението и такава срещу? Че и в добавка упорствате, че отговорите са верни? Аз лично призовавам детето, пуснало задачите, да не чете постовете ви в темата. Малко му трябва на едно 10- годишно дете да се подведе. И вместо да изпишете вежди, ще избодете очи. Сайтът има за цел да помага на имащите затруднения, а не да ги обърква допълнително. А с подобни "решения" вие правите точно второто.
MENKA написа:Задачите са наистина в учебник за 6 клас,лично съм прочела дали е същото условие на задачите,това са и отговорите,коита са дадени.Пък вие си мислете и пишете,каквото искате.Разбира се,не дедето е писало задачите, един от родителите.Така,че ако е сгрешил да пише м 4-ти клас във форума,си е друга бира.
MENKA написа:loving_math написа:Сериозно ли, Менка, не правите разлика между скорост в спокойна вода, скорост по течението и такава срещу? Че и в добавка упорствате, че отговорите са верни? Аз лично призовавам детето, пуснало задачите, да не чете постовете ви в темата. Малко му трябва на едно 10- годишно дете да се подведе. И вместо да изпишете вежди, ще избодете очи. Сайтът има за цел да помага на имащите затруднения, а не да ги обърква допълнително. А с подобни "решения" вие правите точно второто.
Задачите са наистин са за 6 клас,лично съм прочела дали е същото условие на задачите,това са и отговорите,коитО са дадени.Пък вие си мислете и пишете,каквото искате.Разбира се,не деТето е писало задачите, един от родителите.Така,че ако е сгрешил да пише м 4-ти клас във форума,си е друга бира.
Гост написа:Аз съм въпросният родител, който не може да реши домашното на дъщеря си. Задачите не са за 6, а за 4 клас - сборник по математика за извънкласна работа за IV клас, издателство "Изкуства", автори Кремена Симеонова, Ивайло Старибратов и Васил Симеонов.
Гост написа:Аз съм въпросният родител, който не може да реши домашното на дъщеря си. Задачите не са за 6, а за 4 клас - сборник по математика за извънкласна работа за IV клас, издателство "Изкуства", автори Кремена Симеонова, Ивайло Старибратов и Васил Симеонов.
Гост написа:1. Лодка се движила 4 часа по течението на една река със скорост 30 км/ч. Ако лодката е тръгнала в 8 ч. сутринта по течението на реката и е почивала общо 2 часа, в колко часа ще се върне на същото място? Скоростта на течението на реката е 3 км/ч.
2. Параход пътувал 3 часа в езеро със скорост 27 км/ч, а след това 4 часа по река, която се влива в езерото. Какво разстояние е изминал, ако скоростта на течението на реката е 3 км/ч.?
3. От две пристанища, разстоянието между които по река е 110км, тръгват едновременно една срещу друга две моторни лодки с еднакви собствени скорости. Лодката, идваща по течението на реката, изминала 60 км за 3 часа и спряла. Колко време е стояла тя, докато до нея достигне лодката, движеща се срещу течението, ако скоростта на течението е 5 км/ч?
4.Ученик преплувал по течението на една река 1600метра за 25 мин. Ако плува срещу течението на реката, той ще остава неподвижен спрямо брега. За колко минути един сал ще измине по тази река разстоянието, равно на 4 км?
5. От две пристанища, разстоянието между които по река е 640км, тръгнали един срещу друг два парахода. Собствените скорости на параходите са еднакви. Скоростта на течението на реката е 2 км/ч. Параходът идващ по течението, за 9 часа изминава 198 км. Сред колко часа ще се срещнат?
Гост написа:Вана се пълни от два крана .От единия може да се напълни за 30 минути , а от другия за 45 минути .За колко часа двата крана заедно могат да напълнят половината вана
Гост написа:Катер изминава по течението на река 106 кm за 4h и 118,5 кm срещу течението за 5h.Намерете скоростта на катера в спокойна вода
Регистрирани потребители: Google [Bot]