Baronov написа:Как може да си забравиш въпроса???
http://www.math10.com/bg/olimpiadi/kenguru/kenguru-2002/kenguru.html написа:Отговорите са предоставени от Мартин(3 клас)
Insighter написа:Изобщо не сме участвали на състезанието. Решаваме си разни задачи вкъщи...
Описанието на решението ни е проблем, по който явно ще трябва да работим.
Въпросът ми е по-скоро за ПРАВИЛНИЯ път на логиката и дали трябва да работим и по този въпрос.
Неговата логика е - "Всички кръстчета имат по 12 външни страни, 6 от тях обаче не са външни за цялата фигура, освен това две от кръстчетата имат по 3 външни стени повече от останалите"...
Ако го напише това какви точки би получил при положение, че и този път е верен и води до верния отговор, но не съвпада с официално обявената логика?
Baronov написа:Ако е обяснил как е стигнал до отговора, ще си има пълните точки. Ако просто е написал (12-6).2010+2.3=12066, то би трябвало да има точки само за първата част на задачата + най-много 1 точка за верен отговор. Тоест 2-3 точки общо.Това е лично мое мнение, толкова точки бих сложил аз, но предполагам, че така са го оценили и на състезанието. Верен отговор е много различно от решена задача.
Иначе за логиката, той явно си я разбира, щом е стигнал до верния отговор, а и в официалното решение е обяснено доста добре според мен.
Baronov написа:Baronov написа:Ако е обяснил как е стигнал до отговора, ще си има пълните точки. Ако просто е написал (12-6).2010+2.3=12066, то би трябвало да има точки само за първата част на задачата + най-много 1 точка за верен отговор. Тоест 2-3 точки общо.Това е лично мое мнение, толкова точки бих сложил аз, но предполагам, че така са го оценили и на състезанието. Верен отговор е много различно от решена задача.
Иначе за логиката, той явно си я разбира, щом е стигнал до верния отговор, а и в официалното решение е обяснено доста добре според мен.
Insighter написа:Insighter написа:Изобщо не сме участвали на състезанието. Решаваме си разни задачи вкъщи...
Описанието на решението ни е проблем, по който явно ще трябва да работим.
Въпросът ми е по-скоро за ПРАВИЛНИЯ път на логиката и дали трябва да работим и по този въпрос.
Неговата логика е - "Всички кръстчета имат по 12 външни страни, 6 от тях обаче не са външни за цялата фигура, освен това две от кръстчетата имат по 3 външни стени повече от останалите"...
Ако го напише това какви точки би получил при положение, че и този път е верен и води до верния отговор, но не съвпада с официално обявената логика?
Извинявам се, че се самоцитирам, но все пак ме интересува колко точки ще получи това решение - "Всички кръстчета имат по 12 външни страни, 6 от тях обаче не са външни за цялата фигура, освен това две от кръстчетата имат по 3 външни стени повече от останалите"
Кога участника няма да получи пълния брой точки (поради разминаване с официалната версия) и кога ще се оцени като нестандартно, оригинално решение -> пълен брой точки.
Регистрирани потребители: Davids, Google [Bot]