Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Трапец

Re: Трапец

Мнениеот Гост » 02 Дек 2020, 19:46

Гост написа:има за 7-ми клас-виж горе...tr3

Виж Ако 2 триъгълника са еднакви то лицата им са еднаки.Това е теорема свойство от 7-ми клас.
Но това което е написано в tr3 е теоремата "Ако 2 триъгълника са подобни и равнолицеви то те са еднакви" , което е от 9-ти клас
Не че не е логично , но 7-мо класниците нямат насоки да разглеждат и работят с подобни триъгълници.Тяхните възможности се свеждат до работата с 4-те признака за еднаквост , като дори 4-ти признак е формулиран единстено за правоъгълни триъгълници.Така да се каже учениците няма да могат да се оправят с 4-ти признак(специален признак) за еднаквост ако не се прилага за правоъгълен триъгълник.
Гост

Мнениеот Гост » 02 Дек 2020, 20:07

Гост написа:
Гост написа:има за 7-ми клас-виж горе...tr3

Виж Ако 2 триъгълника са еднакви то лицата им са еднаки.Това е теорема свойство от 7-ми клас.
Но това което е написано в tr3 е теоремата "Ако 2 триъгълника са подобни и равнолицеви то те са еднакви" , което е от 9-ти клас
Не че не е логично , но 7-мо класниците нямат насоки да разглеждат и работят с подобни триъгълници.Тяхните възможности се свеждат до работата с 4-те признака за еднаквост , като дори 4-ти признак е формулиран единстено за правоъгълни триъгълници.Така да се каже учениците няма да могат да се оправят с 4-ти признак(специален признак) за еднаквост ако не се прилага за правоъгълен триъгълник.

в tr3 никъде не споменавам подобни триъгълници...
Гост

Мнениеот Гост » 02 Дек 2020, 21:17

Добре тогава ще започна по друг начин.
Разгледай малко чертежите tr2 и tr3 и ми кажи как получихме картинката tr3.
Само да спомена , че ротация и транслация не се учат в 7-ми клас.
Гост

Мнениеот Гост » 02 Дек 2020, 21:23

И няма нужда да спорим , защото това е все едно.И двамата сме по-големички от седмокласниците.Само искам да кажа, че като използваме материал изучаващ се в горните класове и се опитаме да го докажем с материал за 7-ми клас това не прави решението достъпно за седмокласници.По добрия вариант е да потърсим и използаме това, което седмокласниците знаят.
Гост

Мнениеот Гост » 02 Дек 2020, 21:31

ти май изпускаш дефиницията за еднакви триъгълници-значи като ги съпоставиш, те да си паснат, върховете им да съвпадат...
Гост

Мнениеот Гост » 11 Фев 2022, 07:43

:D

Поярвай ми не изпускам дефиницията.Не ми се влиза в полемики по темата.Явно не Ви се занимава с материала за 7-ми клас и спирам да поствам задачи за малките.В темата 9-12 клас използвайте каквото пожелаете.

Последно избутване Anonymous от 11 Фев 2022, 07:43
Гост

Предишна

Назад към Състезания за 7, 8 клас