Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Втори модул

Втори модул

Мнениеот h3adhun7er » 12 Фев 2011, 13:53

Може ли някой да ми отговори тази година след 7 клас, който иска да се премества в друго училище ще трябва ли да полага втори модул, питам защото една учителка ми каза, че той е отменен... И ако ще полагаме втори модул - то колко са задачите в него (мисля,че са 5 трудни, но един приятел ми каза, че когато той е кандидатствал преди 2 години са били 100 мисля) и как се оценяват
h3adhun7er
Нов

Рейтинг: 0

Re: Втори модул

Мнениеот artur.balabanov » 12 Фев 2011, 14:39

Аз кандидатствах миналата година. Не знам да са отменяли 2-ри модул. Форматът на изпита беше(и сега би трябвало да е)2 модула - 1-ви модул :25 елементарни тестови задачи и 2-ри модул 5(3 с отворен отговор и 2 за описание)лесни задачи. :D Преди това форматът беше 50 задачи за 3(толкова ли бяха?!)часа.
artur.balabanov
Нов

Рейтинг: 7

Мнениеот h3adhun7er » 12 Фев 2011, 15:57

Задачите са лесни, така ли? Ако са лесни - тогава защо са само 5 за час и половина? :D
h3adhun7er
Нов

Мнениеот strangerforever » 12 Фев 2011, 16:44

h3adhun7er написа:Задачите са лесни, така ли? Ако са лесни - тогава защо са само 5 за час и половина? :D

Защото имаш 2, на които трябва да напишеш пълно решение, което освен измисляне, написване на чернова, изисква и пренасяне на белова. Затова са за час и половина.
Аватар
strangerforever
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Мнениеот amsara » 12 Фев 2011, 17:33

Попитал си и за оценяването. От първия модул за всяка правилно решена задача от първите 10 май се даваха по 2 точки. За всяка от останалите 15 - по 3 точки. Максималният сбор, който можеш да докараш е 65 точки за първия модул.После идва вторият .Първите 3 са с отворен отговор и не се проследява изобщо решението ти.За тях присъждат по 5 точки.При отлично решение и разписване на последните 2 получаваш по 10 точки за всяка. Максимумът от втория модул значи е 35 точки. Формулата, по която май ги смятаха оценките, беше нещо от рода на (m+68)/28 ,където m ти е броят точки, които си събрал общо от двата модула. Примерно имаш 75 точки - оценка 5,11. Успех през май! А, и още нещо. ;)
Сега, когато изпитът е зад гърба ни, казваме веднага, че е бил хипер лесен.Факт е, че не беше и труден и все пак си имаше своите малки хитринки. Както имаше и хора, които не се справиха чак толкова супер, въпреки че се подготвяха и извън училище.Така че, ако някой мен ме пита :mrgreen: , изпитът си беше съвсем нормален - лесни задачи като от учебника в първия модул за ВО и задачи като от сборник във втория, с някои завъртулки.Балансиран си беше все пак.Сега, друго си е, ако се гледа от човек, който и преди това активно се е занимавал с мат или си е учил в МГ, тоест определено си е имал интерес и способности именно в тая посока. То тогава е ясно, че за него е бил повече от елементарен.Но тези хора са все пак изключения от общото правило, както и много слаБите ученици от обратната страна.За средата обаче тестът и вторият модул бяха приемливи .
Аватар
amsara
Математик

Рейтинг: 280

Мнениеот Маги12 » 10 Май 2014, 09:54

Задачите са трудни,с логическо мислене и затова има 1.30 за писане...не си вдъхвайте толкова много кураж щото :? ;)
Маги12
Нов

Назад към Състезания за 7, 8 клас