Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Линейни Уравнения!!! Моля,помагайте!!!

Линейни Уравнения!!! Моля,помагайте!!!

Мнениеот AniAni82 » 20 Окт 2021, 19:23

Градинар има два вида тор, които съдържат различни концентрации на азот. Единият е 3%
азот, а другият е 11% азот. Какво количество от всеки трябва да смеси, за да получи
20 паунда с 9% концентрация?
1. Определете променливите, ако те все още не са дефинирани в задачата, т.е. Нека x е ................
и y бъде ................ .
2. Колко уравнения са ни необходими, за да моделираме проблема? Запишете уравненията в
условия на променливите.
3. Решете системата от уравнения чрез заместване или елиминиране. Запишете стъпките
ясно.
4. Начертайте графиката на тази система от уравнения. Посочете х-прихващане и у-прихващане
на всяко уравнение. Посочете и пресечната точка.
5. Посочете решението и направете препоръка на градинаря.
AniAni82
Нов

Рейтинг: 0

Re: Линейни Уравнения!!! Моля,помагайте!!!

Мнениеот KOPMOPAH » 21 Окт 2021, 01:27

Не могат да се смятат проценти в Imperial мерни единици, трябва да се премине на Metric. :lol:

В случай, че все пак начертая графиката на тази система от уравнения, посоча х-прихващане и у-прихващане
на всяко уравнение, както и пресечната точка, не бих искал да чуя какво ще каже градинарят, когато му посоча решението и му направя препоръка :lol:
Намерете [tex]\lim_{n \to \infty}sin(2\pi e n!)[/tex]

Не бъркай очевидното с вярното! Очевидно е, че Слънцето обикаля Земята, ама не е вярно...
Когато се чудиш как да постъпиш, постъпи както трябва!
Аватар
KOPMOPAH
Математик

Рейтинг: 3157

Мнениеот AniAni82 » 21 Окт 2021, 04:55

Много ви благодаря, но това е една част само от курсовата ми работа и аз съм потресена че даже и не знам от къде да започна та камо ли да я довърша.Нямам си доверие до такава степен,благодаря ви все пак за отделеното внимание.
AniAni82
Нов

Мнениеот grav » 21 Окт 2021, 13:53

AniAni82 написа:Много ви благодаря, но това е една част само от курсовата ми работа и аз съм потресена че даже и не знам от къде да започна та камо ли да я довърша.Нямам си доверие до такава степен,благодаря ви все пак за отделеното внимание.

Не я прави тази част. Решавай другите.
grav
Математиката ми е страст

Рейтинг: 370

Мнениеот AniAni82 » 23 Окт 2021, 02:49

Другите са още по трудни, хахахах. Зор голям ще видя този път
AniAni82
Нов

Мнениеот S.B. » 23 Окт 2021, 17:06

AniAni82 написа:Градинар има два вида тор, които съдържат различни концентрации на азот. Единият е 3%
азот, а другият е 11% азот. Какво количество от всеки трябва да смеси, за да получи
20 паунда с 9% концентрация?
1. Определете променливите, ако те все още не са дефинирани в задачата, т.е. Нека x е ................
и y бъде ................ .
2. Колко уравнения са ни необходими, за да моделираме проблема? Запишете уравненията в
условия на променливите.
3. Решете системата от уравнения чрез заместване или елиминиране. Запишете стъпките
ясно.
4. Начертайте графиката на тази система от уравнения. Посочете х-прихващане и у-прихващане
на всяко уравнение. Посочете и пресечната точка.
5. Посочете решението и направете препоръка на градинаря.

Може би Вие се обучавате в престижен университет или колеж,но така както е формулирано условието на Вашата задача,може да се срещне във всеки сборник или учебник за 7 клас в България.Българските седмокласници биха решили тази задача много по простичко - с едно уравнение,тъй като в 7 клас не се изучават системи,а и едно уравнение е напълно достатъчно за да дадете препоръка на градинаря.

Без заглавие - 2021-10-23T172503.724.png
Без заглавие - 2021-10-23T172503.724.png (329.92 KiB) Прегледано 428 пъти

Решаването на полученото линейно уравнение не би трябвало да Ви затрудни. :D
Ако държите да решите тази задача със система означете :
$x$ - количеството I - ви вид тор,
$y$ - колчеството II -ри вид тор
И тогава ще получите системата [tex]\begin{array}{|l} x + y = 20 \\ x. \displaystyle\frac{3}{100} + y \displaystyle\frac{11}{100} = 20. \displaystyle\frac{9}{100} \end{array}[/tex]
Как се решават системи линейни уравнения можете да разберете като си набавите учебник за 8 клас.Успех :D
Никой любовен роман не е разплакал толкова много хора,колкото учебникът по математика.
Ако нещо мърда - това е биология,ако мирише -това е химия,ако има сила - това е физика,а ако нищо не разбираш - това е математика
Аватар
S.B.
Математик

Рейтинг: 5324

Мнениеот AniAni82 » 23 Окт 2021, 17:20

Много благодаря за вниманието и информацията, ама за съжаление в 8-ми клас бях преди 20 години и нямам ама грам спомен какво се е изучавало тогава
Поздрави, Анелия.
AniAni82
Нов

Назад към Висша математика