Отг: AB: 2x-y=0, AC: x-2y+3=0, BC: 22x+4y+15=0
Нямам никаква идея как може да се реши задачата, ще бъда благодарен ако някой ми помогне.

Гост написа:Здравейте! Някой може ли да обясни как се процедира при намиране на уравнение на ъглополовяща? Пример тази задача: Даден е равнобедрен триъгълник ABC с основа AB, като A (1;2) и B (-[tex]\frac{1}{2}[/tex];-1). Ъглополовящата на [tex]\angle[/tex] BAC лежи върху правата x-y+1=0. Намерете уравненията на правите, определение от страните на триъгълника.
Нямам никаква идея как може да се реши задачата, ще бъда благодарен ако някой ми помогне.
Jack написа:Гост написа:Здравейте! Някой може ли да обясни как се процедира при намиране на уравнение на ъглополовяща? Пример тази задача: Даден е равнобедрен триъгълник ABC с основа AB, като A (1;2) и B (-[tex]\frac{1}{2}[/tex];-1). Ъглополовящата на [tex]\angle[/tex] BAC лежи върху правата x-y+1=0. Намерете уравненията на правите, определение от страните на триъгълника.
Може би ти е трудно самото представяне на триъгълника.
Ето ти графиката:
А за да намериш уравненията на правите ползваш общата формула:
$$y-y_{1}=\frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}}(x-x_{1})$$
За $AB$ ще еСкрит текст: покажи
Останалите по същия начин. Надявам се да съм помогнал поне малко.
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]