Гост написа:Еми значи трябва да запълниш малко дупки от аналитична геометрия. Трябва да си нарисуваш всички криви, зададени със съответните уравнения и после да си защриховаш областта, която се ограничава от тях. На първата задачка кривите са всъщност прави линии и областта ти е един триъгълник, на втората имаш участък между права линия и парабола. Ама трябва малко да се понапънеш да ги нарисуваш. После като ги нарисуваш избираш според разположението на картинката по коя променлива ще интегрираш първо, за да ти е по проста сметката. Освен това, горе вече един колега ти направи едната задачка. Пък ако нещата опират само до отговора, едва ли някой ще ти се заяде, ако си показал че си разбрал как се случват нещата.
Работата е там, че рисувам картинката, правя сметките, но така и не се получава отговора, а трябва да се получи, защото тези задачи (както споменах в по-горен пост) са от курсова работа, на която имам дадени крайни отговори на всяка задача и няма как да представя решение, което не съответства на дадения краен отговор, защото това означава, че задачата не е вярна.
Опитвах много пъти да реша задачите, но така и не получавам въпросните отговори затова помолих за помощ в този форум за да разбера дали аз бъркам някъде или нещо със задачите не е наред.
Ще съм благодарен ако някой ми даде решението на задачите за да видя как стават, да ми се изяснят и в бъдеще да нямам проблем с такива задачи