Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Сферичен триъгълник

Сферичен триъгълник

Мнениеот Гост » 02 Яну 2013, 16:48

Здравейте! Скоро ми предстои изпит по анализ. Предишните два пъти една от задачите е била свързана със сферичен триъгълник. Задачата е изглеждла така:

Намерете лицето на сферичен триъгълник с ъгли А=67,234 Б=53,544 С=54,554 (данните са примерни)

Понеже нямам материали, по които да се подготвя за този тип задачи. А в интернет същ не откривам необходимата информация, ще ви бъда благодарен ако ми кажете метод на решаване, или някакви ключови думи свързани с този тип задачи, с които да намеря търсената от мен информация за решаването на този тип задачи. Благодаря на отзовалите се предварително.
Гост

Re: Сферичен триъгълник

Мнениеот ferry2 » 02 Яну 2013, 20:53

Тук има информация за сферичен триъгълник и формула за лицето му.
Albert Einstein 1879 - 1955
Do not worry about your difficulties in Mathematics. I can assure you mine are still greater.
Аватар
ferry2
Фен на форума

Рейтинг: 7

Мнениеот maddevil » 03 Яну 2013, 12:13

Да, благодаря. Разрових се из още няколко чуждестранни сайта, но за да се намери лицето трябва да знаеш и R. А никъде не мога да намеря решение в което да се търси и R. По ккаъв начин можем да го намерим, ако са ни дадени 3-те ъгъла?
maddevil
Нов

Рейтинг: 1

Мнениеот Гост » 06 Юни 2024, 17:29

Това е една презентация със почти всички формули за сфера и примери.
https://youtu.be/IrA89gdUrnE
Гост

Мнениеот Гост » 07 Юни 2024, 06:45

Тук е презентацията за сфера мисля че има всичко, единственото лошо е че интегралите са накрая дадени само като формули.

https://www.youtube.com/watch?v=wEjPlIBjxeY
Гост

Назад към Интеграли, функции, редове, граници,...