hotsauce написа:мерси за отговора, имам още един въпрос- какъв е интеграла на хикс върху корен от хикс, т.е.
[tex]\int_{4}^{9 }[/tex]x / √x dx
няма го в таблицата
a ако помогнете и за тази задача ще съм много благодарен:
[tex]\int_{-1}^{1 } \frac{1}{ 4x+9} dx[/tex]
незнам защо не излиза интеграла, ще го напиша и така - интеграл от -1 до 1, от 1 върху 4х+9 , dx.
тръгнах да правя до ф-лата интеграл от dx/x, но не получавам верния отговор...
monika_at написа:hotsauce написа:мерси за отговора, имам още един въпрос- какъв е интеграла на хикс върху корен от хикс, т.е.
[tex]\int_{4}^{9 }[/tex]x / √x dx
няма го в таблицата ...
ЕТО ГО РЕШЕНИЕТО
[tex]\int_{4}^{ d} \sqrt{x}dx=\int_{4}^{9 } x^{\frac{1}{ 2}} dx=\frac{2}{ 3} x^{\frac{3}{ 2}}=\frac{2}{3 } (9^{\frac{3}{ 2} }-4^{\frac{3}{ 2}})=10[/tex]
hotsauce написа:Само да поясня, че на мен не ми трябва да знам да деля степени, а да решавам интеграли!(ще кажете, че едното без другото не може, ама може!) А че имам 6-ци по програмиране и английски език си е друг въпрос... Доста "зряло" съдите хората, като не ги познавате, и са писали тук 2-3 поста. Ми български е форумакакво се чудя и аз...
Но за пореден път наблюдавам как "една овца тръгва, и всичките след нея"
Гост написа:Този не е буквално глупак. Французите са нарекли "парвеню".
Имал шестици по програмиране и английски. Браво за шестиците! Ама по знания (конкретно по математика е 0(ZERO)).
Aко някой ти пише 6 по програмиране те лъже! Защото без математика няма никакво програмиране!
Назад към Интеграли, функции, редове, граници,...
Регистрирани потребители: Google [Bot]