Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Помощ, въведение във висшата математика

Помощ, въведение във висшата математика

Мнениеот Гост » 08 Ное 2015, 19:17

Здравейте, в момента се намирам в Германия и посещавам 11 клас. Открих, че тук математиката, която се изучава в училищата е много по-различна. Накратко: тук се преподава материалът от 12клас до 1 курс университет в България. В БГ би трябвало сега да съм 11 клас и да съм започнал с числови редици и прогресии. Тук даскалката ни преподава диференциал и спомена, че след известно време почваме с интеграли. Всичко ми е като в мъгла, нямам идея за какво става въпрос, но постоянно търся и вадя материали. Проблемът е, че всичко, което намирам е несистематизирано, затова моля някой, което може да постне линкове свързани с въведението във висшата математика, материали където примерно има сравнително добро обяснение на функциите, видовете, прогресиите, производните, дори ако може за неперовото число да публикувате, защото решаваме задачи свързани с производна и неперово число. Каквото се сетите - пращайте. Много съм ви благодарен, но моля ако някой може да ми напише кратък план на материала (поне началото, за да мога да започна от някъде). Благодаря ви предварително!
Гост

Re: Помощ, въведение във висшата математика

Мнениеот Knowledge Greedy » 09 Ное 2015, 09:22

Много приятно, учтиво писмо. Но математиката не е различна. Най-много да са разместени някои дялове, да има акцент върху един материал за сметка на друг.
Ако имате конкретни въпроси, може да Ви отговори някой. Защо не опитате в ucha.se - Учи с видео уроци‎. Навярно ще Ви допадне, но там искат пари.
Иначе добре сте се насочили, в нашия форум има всичко това, което изброихте. Всичко, включително и добра систематизация на материала. Но няма да се намери човек, който да хване за ръчичка детето както в детска градина и да му показва Света. Тук сме България, работим без дългосрочно планиране, без пари и само на гол ентусиазъм. Затова конкретно.
Feci, quod potui, faciant meliora p0tentes.
Сторих каквото можах, по-добрите по-добро да направят.
Knowledge Greedy
Професор

Рейтинг: 2830

Назад към Интеграли, функции, редове, граници,...