todorovapetya6 написа:Грешката е моя.
В таблицата по долу са дадени предполагаемите доходи за всички възможни комбинации за изпълнение на четири работи от три работника. Направете разпределение на работите, така че доходите от тяхното изпълнение да бъде максимален.
Работници
Работи A B C
1 700 600 450
2 800 300 200
3 700 400 300
4 500 800 799
Признавате Ваша грешка, но повтаряте първоначално написаното от Вас!
Независимо от моите забележки по формулировката, аз съм дал и отговор (като подразбирам очевидно решение, в което, като обосновка на отговора, само и единствено се споменават фактите, че:
(1) 700 е най-голямата стойност в първия ред и е под работник А,
(2) 800 е най-голямата стойност във втория ред и е под работник А,
(3) 700 е най-голямата стойност в третия ред и е под работник А,
(8) 800 е най-голямата стойност в четвъртия ред и е под работник B).
Какво повече Ви трябва от това?
Ако във редовете на твоята таблица не са отделните работи, а са идентификатори (1, 2, 3, 4) за всевъзможни, по някакъв таен критерии за възможност, разпределения на работите, а в стълбовете на таблицата се задава колко ще бъде ползата от съответния работниик при това разпределение, то тогава за всяко възможно разпределение общата печалба ще е сумата от числата в съответния ред, която сума е най-голяма за четвъртия ред и наиститна е 2199, както и peyo, за по-сложно, я намира с програма, а аз ръчно - чрез сумиране числата във всеки ред и намиране на най-голямата от сумите. Обаче пък, макар и посочвайки 4-тия ред, така не се посочва, кой работник коя работа (или част от работа) ще свърши, а само каква ще е ползата от него, при съответното ,,тайно“ (от 4-тия ред на таблицата) разпределение на работите по работници. Следователно, това не може да се счита за решение на задачата, в която се изисква ,,Направете разпределение на работите“.