от ammornil » 20 Дек 2012, 11:05
Прати ми валиден e-mail адрес на лично съобщение и ще ти изпратя електронната таблица, от която е снимката.
Параметрите може да варират според модела и модификацията на апарата. Така например:
Лаптопите с по-високи параметри (тактова честота на процесора, обем на активна памет, брой процесори, вентилатори и др.) имат различна мощност. Средната консумирана ел.енергия от лаптоп при нормална работа е между 35 и 100 вата на час, тоест средно 0,06 kW.h. Аз съм дал пример с максимална възможна консумация.
Климатиците могат да бъдат с мощност от 1000 до 10000 вата, според обема въздух, който са предназначени да отопляват.
Телевизори LCD имат активна мощност между 250 и 400 вата, зависимост от размера на матрицата и мощността на звука. Телевизори с плазмен екран имат мощност 300 до 600 вата отново по същите съображения. Моделите с електронен кинескоп имат най-ниска консумация- между 65 и 200 вата на час.
- Прикачени файлове
-

- schema1.jpg (56.35 KiB) Прегледано 3268 пъти
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]