Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Колко електроенергия се изразходва в дома ?

Колко електроенергия се изразходва в дома ?

Мнениеот Гост » 17 Дек 2012, 11:33

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-----------------------------------------------------------------------------------
1.УРЕД /2. МОЩНОСТ/3.ВРЕМЕ ЗА РАБОТА (ДО 22 ЧАСА) /4.ВРЕМЕ ЗА РАБОТА (СЛЕД 22 ЧАСА) /5.ИЗРАЗХОДЕНА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ -(ДО 22 ЧАСА)
/6.ИЗРАЗХОДЕНА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ - (СЛЕД 22 ЧАСА)
7.ДНЕВНА ТАРИФА/8.НОЩНА ТАРИФА
(ЗА ЕДИН ДЕН) (ЗА ЕДНА НОЩ)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
УРЕДИТЕ КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВЯТ СА ЛАПТОП ; КЛИМАТИК ; ТЕЛЕВИЗОР.
Гост

Re: Колко електроенергия се изразходва в дома ?

Мнениеот ammornil » 20 Дек 2012, 11:05

Прати ми валиден e-mail адрес на лично съобщение и ще ти изпратя електронната таблица, от която е снимката.

Параметрите може да варират според модела и модификацията на апарата. Така например:
Лаптопите с по-високи параметри (тактова честота на процесора, обем на активна памет, брой процесори, вентилатори и др.) имат различна мощност. Средната консумирана ел.енергия от лаптоп при нормална работа е между 35 и 100 вата на час, тоест средно 0,06 kW.h. Аз съм дал пример с максимална възможна консумация.
Климатиците могат да бъдат с мощност от 1000 до 10000 вата, според обема въздух, който са предназначени да отопляват.
Телевизори LCD имат активна мощност между 250 и 400 вата, зависимост от размера на матрицата и мощността на звука. Телевизори с плазмен екран имат мощност 300 до 600 вата отново по същите съображения. Моделите с електронен кинескоп имат най-ниска консумация- между 65 и 200 вата на час.
Прикачени файлове
schema1.jpg
schema1.jpg (56.35 KiB) Прегледано 3268 пъти
[tex]\color{lightseagreen}\text{''Който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.''} \\
\hspace{21em}\text{(Алберт Айнщайн)}[/tex]
Аватар
ammornil
Математик

Рейтинг: 1780

Мнениеот Гост » 03 Яну 2013, 15:30

МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ , ОТ СЪРЦЕ :cry: ,
НО МНОГО КЪСНО , ЗАЩОТО АЗ ВЕЧЕ ГО НАПРАВИХ САМА, ПРЕДИ МНОГО ВРЕМЕ ! ;)
иначе отново МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ! :)
Гост

Мнениеот admin » 03 Яну 2013, 18:51

Може и други хора да имат нужда от решение на подобна задача.
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 207

Назад към Физика