Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Задача за плътността на нафтата

Задача за плътността на нафтата

Мнениеот Гост » 13 Яну 2013, 15:59

Така, казаха ни да помислим върху една задача по Физика, при която имам затруднения изобщо да се сетя какво трябва да се направи:
Работим в бензиностанция и получаваме нафта, имаме съмнения, че е разредена с газол, как ще проверим дали е така, или не (чрез плътността, защото ще се е променила), ако разполагаме с линия(рулетка), маркуч (непрозрачен) и съд от един литър.

Ако има значение последната тема, която взехме е Законът на Архимед, изтласкваща сила и плътност, като си мисля, че най-вероятно задачата е елементарна, но не мога да се досетя какво трябва да се направи, благодаря предварително. :)
Гост

Re: Задача за плътността на нафтата

Мнениеот L.e.o » 14 Яну 2013, 13:40

Режа си една парче от маркуча (20-25 см дълго), оглеждам се около бензиностанцията за камъче, където да мога да го натикам в единия край на отрязаното парче маркуч. Потапям го това "изобретение" в нафтата(стара стока) и измервам на каква дълбочина се е потопило, после повтарям замерването с новата стока, и ако има разминаване, имаме проблем!

ПС: Газьол и нафта не са ли синоними?
Аватар
L.e.o
Математиката ми е страст

Рейтинг: 40

Re: Задача за плътността на нафтата

Мнениеот Гост » 14 Яну 2013, 18:29

Ами, честно казано и идея си нямам, казвам това, което ни е казано. Благодаря изключително много, наистина! :)
Гост

Назад към Физика