pipi langstrump написа:...удряме масата с цялата част на пръчката, а не с една точка.
drago написа:pipi langstrump написа:...удряме масата с цялата част на пръчката, а не с една точка.
Нещо не разбирам..., значи държим пръчката в т. О и удряме в/у цялата отсечка XA едновременно. Добре, но според мен тогава винаги ще усетим силата надолу в т. О ?!
drago написа:Искаш да кажеш, че това, което правя е вярно. но решава друга задача, а поставената от теб има друга философия и съответно отговор?
drago написа:Защото, и аз пак да кажа, при постановката да се удари с цяла част на пръчката, не само в една точка, няма как да не се усети удара с ръката. Ти все едно скъсяваш пръчката и удряш точно в нейния край. Онази част от пръчката, навътре към масата, все едно я няма, нейния момент изчезва, тя няма как да при опита да се огъне от спиращия удър и да уравновеси момента на пръчката м/у ръката и масата. Така ми се струва !??
drago написа:...Значи, на частта от пръката, изплющяна в масата ще действа сила нагоре и още повече, като лост около точката, която е точно на ръба, ще натиска пръчката към ръката надолу...
pipi langstrump написа:...тя ще потъне повече там, отколкото в областите около ръба, а свободната част от пръчката ще се издигне...
pipi langstrump написа: няма значение колко еластична е масата (стига да не е твърде малка, де) - може да е много твърда, може и да не е толкова - резултата е един и същ...
Регистрирани потребители: Google [Bot]