Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Кога MENKA ще се научи да пише на LaTeX

Кога MENKA ще се научи да пише на LaTeX

Мнениеот Гост » 03 Юли 2014, 21:58

Кога MENKA ще се научи да пише на LaTeX?

Кога MENKA ще разбере, че в един файл на LaTeX могат да се включват графики, картинки и др.?

Кога monika_at ще разбере, че LaTeX е система за писане на математически текстове създадена от Доналд Кнут не за форума MATH10?
Гост

Re: Кога MENKA ще се научи да пише на LaTeX

Мнениеот Гост » 04 Юли 2014, 12:21

Работа на модератора на форума е да направи забелжка на менка и моника. При повече от 3 забележки, мился, редно е да се вземат мерки -- спиране на акаунт, БАН и т.н.
Гост

Мнениеот MENKA » 04 Юли 2014, 12:38

Гост написа:Работа на модератора на форума е да направи забелжка на менка и моника. При повече от 3 забележки, мился, редно е да се вземат мерки -- спиране на акаунт, БАН и т.н.

А престъпление ли е да се дават решенията като сканирани файлове?Аз пък може да не искам да работя със специализирани програми.Бихте ли посочили къде ги пише тези ограничения?И заслужава ли си да се занимавате с мен въобще?По-добре помислете да решите задача,зададена в сайта, или нещо друго смислено.Успешен ден!
MENKA
Математиката ми е страст

Рейтинг: 219

Мнениеот MENKA » 04 Юли 2014, 14:03

x2
MENKA
Математиката ми е страст

Мнениеот Гост » 04 Юли 2014, 14:04

Поддръжката на LaTeX, бе добавена към форума, точно защото решенията на задачи бяха трудно четими -- да твойте решения са по-трудно четими от решения написани на LaTeX.

От друга страна непрегледните ти постове говорят не добре за теб.
Гост

Мнениеот Гост » 04 Юли 2014, 14:07

Да добавя още нещо. Никъде не пише, че е забранено да се качват сканирани файлове с решения на задачи, което според мен е пропуск на модератора/администратора. Както и не следенето на спазване на вече написаните правила.
Гост

Мнениеот MENKA » 04 Юли 2014, 14:29

x1/2
Виждаш,че мога да използувам LaTex
MENKA
Математиката ми е страст

Мнениеот MENKA » 04 Юли 2014, 14:32

x2+5=10
MENKA
Математиката ми е страст

Мнениеот MENKA » 04 Юли 2014, 14:34

∫x2dx=x3/3+C
MENKA
Математиката ми е страст

Мнениеот monika_at » 04 Юли 2014, 14:35

MENKA написа:x1/2
Виждаш,че мога да използувам LaTex

Това не е LaTex
"Колкото повече изследваме Вселената, толкова по-ясно става, че е единична мисъл на велик математик!"
Сър Джеймс Джинс
Аватар
monika_at
Професор

Рейтинг: 936

Мнениеот MENKA » 04 Юли 2014, 14:54

√x
MENKA
Математиката ми е страст

Мнениеот monika_at » 04 Юли 2014, 15:16

MENKA написа:√x

Символите за LaTeX са под полето за писане.
Ще ти напиша един израз. АКо натиснеш на поста ми опцията 'цитирай", ще разбереш как съм го изписала.

[tex]\frac{x^2-4}{(x+2)^2 } -\frac{\sqrt{x^2+4x+4} }{ x(x-2)}[/tex]
"Колкото повече изследваме Вселената, толкова по-ясно става, че е единична мисъл на велик математик!"
Сър Джеймс Джинс
Аватар
monika_at
Професор

Рейтинг: 936

Мнениеот Гост » 05 Юли 2014, 07:36

Супер глупавата тема, честно. :mrgreen: Някой си се вживява в ролята на администратор/модертаор и напада двама потребители, подканва да бъдат евентуално баннати за действията си. Направо много съществен(казвам това иронично) довод за ограничиването на нечий достъп до форума ми се струва фактът, че човекът е упоменал LaTex като система, използваема само в мат10.А единият нападнат пък, досущ като дете от детската градина, се оправадава, че можел да пише на LaTex, пускайки в поредни постове примерчета, част от коитo обаче не доказват по никакъв начин твърдението му. Смешка. :lol:
Гост

Мнениеот Гост » 05 Юли 2014, 07:39

Даже на става дума за част примерите, а за всичките. Сега видях, че единствено написаният с LaTex израз не е пуснат от Менка.
Гост

Мнениеот Knowledge Greedy » 06 Юли 2014, 22:39

Темата е интересна. Щом има различни истини, ще трябва да обсъждаме и да постигнем някакво съгласие.

Ще споделя моето навлизане в този сайт. Не ми беше леко и може би за това стана на два етапа. 2010-2013 - единият, по-скоро като наблюдател и като информационен източник, и втори 2013-2014.
Първо четях и се учех. Пусках съвсем леки като описание решения. Притеснявах се, да не би да натоварвам сайта с прекалено голям обем сканирана информация, затова старателно изрязвах чернотите при сканиране и минимизирах снимките. Проучих форматите, които са най-оптимални. Благодарение на добрата организация на страниците тук, ръководствата и линкове, писаното от колеги преди мен, както и със самостоятелни експерименти, без да драматизирам (вече съм над 50 годишен), се понаучих.
Доколкото съм запознат, това езиково средство доскоро е било от най-разпространените за публикации на научни работи в електронен вид, както и за подготовка за печат.
Нормално е човек, който често сяда зад клавиатурата, да се замисли как да се изразява в такъв специализиран сайт.
Времето на цензурата ни изглежда смешно. Но все пак винаги ще я има. Преди да се развихрят нейните сковаващи сили е редно да има и някаква автоцензура. Трябва да има някакъв вид интернет етикеция, нетикет.
Ето ви 10 леко остарели Божи заповеди на компютърната етика.
1. Не използвай компютър, за да навредиш на друг човек.
2. Не се намесвай в компютърната дейност на друг човек.
3. Не рови във файловете на друг човек.
4. Не използвай компютър за кражби.
5. Не използвай компютър, за да лъжеш.
6. Не използвай и копирай софтуер, за който не си платил.
7. Не използвай компютърните ресурси на друг човек без разрешение или компенсация.
8. Не си приписвай интелектуалната собственост на друг човек.
9. Обмисли за социалните последствия, които ще произтекат от програмата или системата, която разработваш.
10. Винаги използвай компютър по начини, които осигуряват внимание и уважение към другите.
---------------------------------------
В момента тук спорим върху някои аспекти на точка 10.
И аз за пореден път моля спорещите да се замислят върху своите действия, за да може math10.com и занапред успешно да изпълнява функциите, за които е създаден!
Feci, quod potui, faciant meliora p0tentes.
Сторих каквото можах, по-добрите по-добро да направят.
Knowledge Greedy
Професор

Рейтинг: 2830

Мнениеот Гост » 06 Мар 2016, 17:08

√x
То всички могат да ползват LATEX. Много е лесно
Гост

Назад към LaTeX, Matlab, Maple, Mathematika...