от Knowledge Greedy » 06 Юли 2014, 22:39
Темата е интересна. Щом има различни истини, ще трябва да обсъждаме и да постигнем някакво съгласие.
Ще споделя моето навлизане в този сайт. Не ми беше леко и може би за това стана на два етапа. 2010-2013 - единият, по-скоро като наблюдател и като информационен източник, и втори 2013-2014.
Първо четях и се учех. Пусках съвсем леки като описание решения. Притеснявах се, да не би да натоварвам сайта с прекалено голям обем сканирана информация, затова старателно изрязвах чернотите при сканиране и минимизирах снимките. Проучих форматите, които са най-оптимални. Благодарение на добрата организация на страниците тук, ръководствата и линкове, писаното от колеги преди мен, както и със самостоятелни експерименти, без да драматизирам (вече съм над 50 годишен), се понаучих.
Доколкото съм запознат, това езиково средство доскоро е било от най-разпространените за публикации на научни работи в електронен вид, както и за подготовка за печат.
Нормално е човек, който често сяда зад клавиатурата, да се замисли как да се изразява в такъв специализиран сайт.
Времето на цензурата ни изглежда смешно. Но все пак винаги ще я има. Преди да се развихрят нейните сковаващи сили е редно да има и някаква автоцензура. Трябва да има някакъв вид интернет етикеция, нетикет.
Ето ви 10 леко остарели Божи заповеди на компютърната етика.
1. Не използвай компютър, за да навредиш на друг човек.
2. Не се намесвай в компютърната дейност на друг човек.
3. Не рови във файловете на друг човек.
4. Не използвай компютър за кражби.
5. Не използвай компютър, за да лъжеш.
6. Не използвай и копирай софтуер, за който не си платил.
7. Не използвай компютърните ресурси на друг човек без разрешение или компенсация.
8. Не си приписвай интелектуалната собственост на друг човек.
9. Обмисли за социалните последствия, които ще произтекат от програмата или системата, която разработваш.
10. Винаги използвай компютър по начини, които осигуряват внимание и уважение към другите.
---------------------------------------
В момента тук спорим върху някои аспекти на точка 10.
И аз за пореден път моля спорещите да се замислят върху своите действия, за да може math10.com и занапред успешно да изпълнява функциите, за които е създаден!
Feci, quod potui, faciant meliora p0tentes.
Сторих каквото можах, по-добрите по-добро да направят.