Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Смятане на двоен интеграл?

Смятане на двоен интеграл?

Мнениеот seppen » 29 Май 2010, 22:45

С какво мога да сметна двоен интеграл над област, зададена с някакви ограничения?
По принцип нямам проблем с решаването на двойни интеграли, но ми се иска с нещо да си проверявам сметките.
Пробвах с online версията на Mathematika, но не знам какво да въведа. Знам как след като го сведа до повторен, но това не ми върши работа.
seppen
Фен на форума

Рейтинг: 5

Re: Смятане на двоен интеграл?

Мнениеот Flame » 30 Май 2010, 08:18

seppen написа:С какво мога да сметна двоен интеграл над област, зададена с някакви ограничения?
По принцип нямам проблем с решаването на двойни интеграли, но ми се иска с нещо да си проверявам сметките.
Пробвах с online версията на Mathematika, но не знам какво да въведа. Знам как след като го сведа до повторен, но това не ми върши работа.
Аз съм твоя човек. Изпрати ми на ЛС интеграла и чакай отговор...
Аватар
Flame
Фен на форума

Мнениеот seppen » 03 Юни 2010, 17:32

Благодаря за предложението, Flame. ;]

PS. Все пак, ако някой има представа, да каже. Мисля, че въпросът е интересен.
seppen
Фен на форума

Мнениеот b1ck0 » 10 Сеп 2010, 20:50

Вариантите са много.
1. Matlab - Не съм много запознат, но има наистина огромни възможности. Използват го почти навсякъде в научната сфера. Предлага и собствен език за програмиране и моделиране на доста "сложни" неща ...
2. Maple - За мен това е най-елегантното решение. Може да прави всичко, на което е способен един човек (и много повече). Може да се декларират функции, да се манипулират и всичко около тях. Също така има и числени методи ( всякакви ).
3. MathCAD - предназначена предимно за инженерни сметки. Вади директни и бързи отговори.

За повече информация има множество книги за подобни software. Help секциите на програмите са изключително подробни и всичко е обяснено от-до. За хора без познания по програмиране, препоръчвам Maple и MathCAD. Въпреки че всеки математик би предпочел Maple. :)
Аватар
b1ck0
Напреднал

Рейтинг: 7

Назад към LaTeX, Matlab, Maple, Mathematika...