simona_ovcharova написа:Преди няколко часа публикувах една задача и получих сравнително бързо отговор, за което съм много благодарна и чак се учудих, че има хора, които наистина желаят да помогнат на някого. Някои учители са ни говорили за някакви програми, с които можем да си помагаме при различните видове задачи - геометрични, алгебрични. Имам PhotoMath на телефона и наистина ми е много полезна в някои ситуации. Бихте ли ми казали някоя, с която мога да си правя чертежите на компютъра? Този въпрос възникна у мен, защото решавам една задача, за която не мога да направя чертеж (не мога да се сетя как), а именно равнобедрен трапец, на който диагоналите са перпендикулярни. Мисълта ми е да си я направя на компютъра, като предполагам ще стават много точни чертежи, да реша задачата, а след това да си правя чертеж в тетрадката примерно.
Петър Евгениев написа:simona_ovcharova написа:Преди няколко часа публикувах една задача и получих сравнително бързо отговор, за което съм много благодарна и чак се учудих, че има хора, които наистина желаят да помогнат на някого. Някои учители са ни говорили за някакви програми, с които можем да си помагаме при различните видове задачи - геометрични, алгебрични. Имам PhotoMath на телефона и наистина ми е много полезна в някои ситуации. Бихте ли ми казали някоя, с която мога да си правя чертежите на компютъра? Този въпрос възникна у мен, защото решавам една задача, за която не мога да направя чертеж (не мога да се сетя как), а именно равнобедрен трапец, на който диагоналите са перпендикулярни. Мисълта ми е да си я направя на компютъра, като предполагам ще стават много точни чертежи, да реша задачата, а след това да си правя чертеж в тетрадката примерно.
Geogebra.https://www.geogebra.org/
simona_ovcharova написа:Изтеглих програмата. Изглежда наистина готинка, ама нищо не разбирам. Мислех си, че ще е по-лесно на нея, отколкото на лист, ама уви. Не мога да направя трапеца на тетрадка, а пък камо ли на това.
Назад към LaTeX, Matlab, Maple, Mathematika...
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]