Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Подготовка

Re: Подготовка

Мнениеот 0xdeadbeef » 25 Мар 2015, 16:27

Информатика и Компютърни науки, биха били по-добър избор от СИ, за човек които иска да навлезне сериозно в материята.

Може да си запишеш и СИ, като толкова те кефи и да записваш тези изборни, които мислиш, че биха ти били полезни.

Например Логическо програмиране, Функционално програмиране, Диайн и анализ на алгоритми и другите ги има като свободно избираеми курсове.

В тази връзка, във ФМИ го има тоя парадокс, че при наличието на избираеми дисциплини няма значение какво ще запишеш, можеш да си правиш програмата, така като искаш извън задължителното ядро от курсове, които имаш за избраната от теб специалност, но това е отделна тема.
Последна промяна 0xdeadbeef на 25 Мар 2015, 16:33, променена общо 1 път
о_О
0xdeadbeef
Фен на форума

Рейтинг: 27

Мнениеот widescreendfg » 25 Мар 2015, 16:32

Аз пък съм чувал от хора, които вече са станали доста добри "ИТ-специалистчета". Казват, че просто са се записали в СУ да създадът връзки. Всичко, което им е било полезно са го научили на стажове. Не казвам, че е вярно.
Последна промяна widescreendfg на 25 Мар 2015, 16:39, променена общо 1 път
widescreendfg
Нов

Рейтинг: 8

Мнениеот 0xdeadbeef » 25 Мар 2015, 16:36

Ти пък слушай Наков и ще преуспееш. А не ти ли казаха и че Софтуерения Университер е по-добре от ФМИ?
о_О
0xdeadbeef
Фен на форума

Мнениеот widescreendfg » 25 Мар 2015, 16:37

Не нападай. Казах, че тези хора са ми роднини/приятели. Второ, на Наков съм чел само книгите.
widescreendfg
Нов

Мнениеот 0xdeadbeef » 25 Мар 2015, 16:43

Не те нападам, сори, ако изглежда така.

Това го има също - връзките. На работа се научава много, наистина, но в по-тесен кръг - научаваш само инструментите с които фирмата работи.
Последна промяна 0xdeadbeef на 25 Мар 2015, 16:44, променена общо 2 пъти
о_О
0xdeadbeef
Фен на форума

Мнениеот Zarrie » 25 Мар 2015, 16:43

Oxdeadbeef, разбрах за какво ми говориш и съм съгласен относно това, че за здраво програмиране и стабилни математически основи информатиката и КН е по-добър вариант от СИ, но мога да твърдя, че СИ е втората по трудност за изкарване специалност във ФМИ и не желая да те убеждавам, защото ти лесно би казал, че няма как да знам, защото не съм го завършил, но и не искам да ти го доказвам. Разбрах какво имаш предвид и си прав донякъде.
Widescreendfg, пише се създадАт .
Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.
А. Айнщайн
Учат ни, че по-умният винаги отстъпва, а после се възмущаваме, че простотията се шири на длъж и на шир...
Аватар
Zarrie
Математиката ми е страст

Рейтинг: 271

Мнениеот 0xdeadbeef » 25 Мар 2015, 16:50

Това колко трудно се изкарва дадена специалност е тема за разговор сред мързеливите преписвачи. Ако те влече и ти е интересно, няма да имаш проблем да изкараш, която и да е специалност.

"Ама, нашия лектор изпитва по-гадно от вашия", "Ама, при нас по-трудно се взима Анализа, при вас е лесно ..."

Как винаги все на тия хора им е по-трудно от на другите, и това не разбрах.
о_О
0xdeadbeef
Фен на форума

Мнениеот widescreendfg » 25 Мар 2015, 16:51

Ужас ! Направих правописна грешка във форум по математика. Чувал съм за Информатиката, че се учат много ненужни неща, докато при СИ не било така. Относно КН - не съм чувал нищо лошо за тази специалност. Има още време да помисля :)
widescreendfg
Нов

Мнениеот 0xdeadbeef » 25 Мар 2015, 17:01

Програмите на КН и Информатика са едни и същи почти (1-2 курса разлика)
о_О
0xdeadbeef
Фен на форума

Мнениеот ptj » 25 Мар 2015, 17:39

widescreendfg написа:Като цяло, когато видя учебник от висшата математика и нищо не разбирам и се притеснявам, че като отида да уча, няма да разбера нищо :(

Не ти трябва да си обременяваш мозъка с излишни предварителни знания. Гледай да ходиш на упражнения и ако може да се освободиш от задачи за съответния изпит. Колкото до теорията - ако искаш ходи на лекции, ако искаш стой в кафенетата. Може да я научиш детайлно и само преди изпита. ;)
ptj
Математик

Рейтинг: 1112

Мнениеот widescreendfg » 25 Мар 2015, 17:48

Може би няма да прозвучи много добре, но до сега се справям със всичко без никаква теория. Използвам си теоремите, но не мога да ги изкажа като определение. Надявам се това да не ми изиграе лоша шега в университета.
Ако си спомняш, беше обяснявал за Лагранж, когато аз (като гост) бях попитал как да намеря [tex]1^2+2^2.....+n^2[/tex]. Има много задачи, които стават елементарни ако учиш висша математика.
widescreendfg
Нов

Предишна

Назад към Кандидат-студенти