prodanov написа:57(5т) Куб [tex]ABC...D_1[/tex] с ръб 1. Да се намери разстоянието и ъгълът м/у правите [tex]A_1D[/tex] и [tex]BD_1[/tex].
Аз с г-н Чакърян имах вземане-даване преди цели 23 години, когато ми водеше Висша Алгебра
prodanov написа:57(5т) Куб [tex]ABC...D_1[/tex] с ръб 1. Да се намери разстоянието и ъгълът м/у правите [tex]A_1D[/tex] и [tex]BD_1[/tex].
strangerforever написа:И бързи 2 т.:
Да се изчисли стойността на израза:
[tex]tg5^\circ.tg55^\circ.tg65^\circ.tg75^\circ[/tex]
ganka simeonova написа:prodanov написа:57(5т) Куб [tex]ABC...D_1[/tex] с ръб 1. Да се намери разстоянието и ъгълът м/у правите [tex]A_1D[/tex] и [tex]BD_1[/tex].
Ехоо, кандидатстуденти, не сдавайте багажа
Никой ли няма да я реши?
Отг:[tex]\frac{\sqrt{6} }{ 6}[/tex]

prodanov написа:
Задачката може да се реши само с вектори. Малко повече писане, но в пъти по-малко мислене.
ganka simeonova написа:strangerforever написа:И бързи 2 т.:
Да се изчисли стойността на израза:
[tex]tg5^\circ.tg55^\circ.tg65^\circ.tg75^\circ[/tex]
1?
baroveca написа:59 Решете уравнението: [tex]2+cos^{2}8x+cos^{2}2x=2cos8xcos2x+\sqrt{3}sinx+cosx[/tex] 5т.
tautochrone написа:(5т.) Задача 61. Да се докаже, че функцията [tex]f(x) = 4x^4 - 24x^2 + 16x - 3[/tex] има три локални екстремума, стойнстите на които са отрицателни числа.
tautochrone написа:(4т.) Задача 60. Даден е остроъгълен триъгълник ABC, в който M е средата на AB, H е неговият ортоцентър, CL е ъглополовяща и CP височина (L и P са точки от AB), ако CH=2, HP=1 и ML:LP=1:2, да се намери дължината на CM.
BTK Strangler написа:(7т.) Задача 62. В триъгълника АВС точката О е ц-р на вписаната окръжност к.
(2т.) а) През О минава права l, пресичаща страните АС и ВС. Нека са съответно разстоянията от А, В и С до l. Да се докаже, че [tex]ax_{A}+bx_{B}=cx_{C}[/tex] , където a=BC, b=AC, c=AB.
(3т.) б) да се докаже, че лицето на триъгълника, с върхове допирните точки на к със страните на триъгълника АВС, е равно на [tex]\frac{pr^2}{ 2R}[/tex] (при стандартните означения).
(2т.) в) Да се намери най-голямата стойност на отношението на лицето на триъгълника с върхове допирните точки на к със страните на триъгълника и лицето на вписания в АВС кръг, ако [tex]\angle ABC=120^\circ[/tex]
Mr.G{}{}Fy написа:BTK Strangler написа:(7т.) Задача 62. В триъгълника АВС точката О е ц-р на вписаната окръжност к.
(2т.) а) През О минава права l, пресичаща страните АС и ВС. Нека са съответно разстоянията от А, В и С до l. Да се докаже, че [tex]ax_{A}+bx_{B}=cx_{C}[/tex] , където a=BC, b=AC, c=AB.
(3т.) б) да се докаже, че лицето на триъгълника, с върхове допирните точки на к със страните на триъгълника АВС, е равно на [tex]\frac{pr^2}{ 2R}[/tex] (при стандартните означения).
(2т.) в) Да се намери най-голямата стойност на отношението на лицето на триъгълника с върхове допирните точки на к със страните на триъгълника и лицето на вписания в АВС кръг, ако [tex]\angle ABC=120^\circ[/tex]
б)Нека допирните точки до [tex]AB,BC[/tex] и [tex]AC[/tex] са съответно [tex]N,M[/tex] и [tex]T[/tex]
[tex]S\Delta TNM=S\Delta TON + S\Delta NOM + S\Delta MOT[/tex]
[tex]S\Delta TON=\frac{r^2.sin\alpha }{ 2}[/tex]
[tex]S\Delta NOM=\frac{r^2.sin\beta }{2 }[/tex]
[tex]S\Delta TOM=\frac{r^2.sin\gamma }{ 2}[/tex]
[tex]S\Delta TNM=\frac{r^2(sin\alpha + sin\beta + sin\gamma)}{2 }[/tex]
[tex]sin\alpha =\frac{a}{2R } ,sin\beta =\frac{b}{2R } ,sin\gamma =\frac{c}{2R }[/tex]
===> [tex]S \Delta NTM =\frac{r^2(a+b+c)}{ 4R} =\frac{r^2.p}{2R }[/tex]
BTK Strangler написа:Мойто е абсолютно същотои господина ми я реши така. Поне аз не знам друго, ама да ти кажа, това си ме кефи :Д много простичко и изчистено
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]