Аз лично разглеждах случая, когато е страна на фигурата, и за мен лицето на правоъгълникът да е най-голямо, то MQ трябва да съвпада с височината на трапеца и да е равен на 12 см.Не казвам, че е така, но поне аз така мисля
chiana_bg написа:здравейте, в сайта на уасг пише, че ще публикуват решенията на задачите, но не го правят, така че реших да попитам, ако има някой да ми каже какво е получил на 3 задача в подточка - лицето на сечението.
peca7a написа:За 2 в) може и с производна, но аз лично съвсем теоретично съм мислил.В смисъл не знам дали трябва да се разглеждат 2 случая за наредбата на A, M, N, B или А N M B, когато MQ е страна на правоъгълника или е диагонал.
Аз лично разглеждах случая, когато е страна на фигурата, и за мен лицето на правоъгълникът да е най-голямо, то MQ трябва да съвпада с височината на трапеца и да е равен на 12 см.Не казвам, че е така, но поне аз така мисля
zllatti написа:аз също реших 1б) като следствие от а)..разбира се, че е правилно....те просто показват как може да се докаже,но то е очевидно......
mkmarinov написа:Определено е прав. Кое условие е необходимо и кое достатъчно се учи в девети клас, ако не и преди това. В този случай не е достатъчно.
BTK Strangler написа:А 27,19 за ССС
Регистрирани потребители: Google Adsense [Bot], Google [Bot]