Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

Приложна математика? Желаещи?

Приложна математика? Желаещи?

Мнениеот akolarov25 » 22 Май 2013, 02:21

здравейте,момчета и момичета ,искам да разбера колко сме желаещите за приложна математика,въобще има ли такива? моят бал за СУ ще е около около 18-19-20 ,но ще видим,вие какви очаквания имате ? :mrgreen:
akolarov25
Нов

Рейтинг: 0

Re: Приложна математика? Желаещи?

Мнениеот Anubis » 22 Май 2013, 08:28

Аз съм приложна математика, 4 курс. Когато постъпих, имах големи надежди, но повечето бяха жестоко попарени. Дали защото не се оказа точно така, както си го бях представял, или поради някаква друга причина, не знам. Ще учиш много ненужни неща, но и много полезни (диференциални уравнения, 3 семестъра числени методи, математически анализ, два вида геометрия, оптимиране). Очакванията ми бяха да стана математик, но се случи, че открих една друга силна моя страна — Matlab и приложения в числените методи. В бъдеще искам с това да се занимавам, но за съжаление никой в нашата държавица не търси такива специалисти. А те не са по-малко кадърни от всички останали компютърджии (визирам тези, които работят със C++, Java, PHP, C#). Затова почвай да кроиш планове за бъдещето си още през годините. При мен проблясъкът пристигна чак сега, в 4 курс.
Аватар
Anubis
Напреднал

Рейтинг: 166

Мнениеот akolarov25 » 22 Май 2013, 12:53

Anubis написа:Аз съм приложна математика, 4 курс. Когато постъпих, имах големи надежди, но повечето бяха жестоко попарени. Дали защото не се оказа точно така, както си го бях представял, или поради някаква друга причина, не знам. Ще учиш много ненужни неща, но и много полезни (диференциални уравнения, 3 семестъра числени методи, математически анализ, два вида геометрия, оптимиране). Очакванията ми бяха да стана математик, но се случи, че открих една друга силна моя страна — Matlab и приложения в числените методи. В бъдеще искам с това да се занимавам, но за съжаление никой в нашата държавица не търси такива специалисти. А те не са по-малко кадърни от всички останали компютърджии (визирам тези, които работят със C++, Java, PHP, C#). Затова почвай да кроиш планове за бъдещето си още през годините. При мен проблясъкът пристигна чак сега, в 4 курс.

а много ли е трудно влизането ? има ли хляб в това ,от отговора ти разбирам ,че има ? :) благодаря ти!
akolarov25
Нов

Мнениеот Anubis » 22 Май 2013, 14:43

Не, влиза се относително лесно. На мен това и информационни системи ми бяха единствените желания. Приложна математика е най-хубавата специалност. Защо? В компютърджийските специалности ти блъскат главата с много код и малко математика. В чисто математическите ти блъскат математика, а кодът е малко. При приложна математика обаче преходът от математика към информатика може да бъде направен много плавно, стига човек да има амбицията. Какво по-готино от това да разбираш и от много математика, и от много програмиране?
Според мен има доста хляб. Особено ако през годините записваш неща като PHP и бази данни.
Аватар
Anubis
Напреднал

Рейтинг: 166

Мнениеот akolarov25 » 24 Май 2013, 22:51

горе долу колко ми трябва оценка на матурата по математика за су ,след като се приема с матура и се умножава по 3 ,както и изпитите
akolarov25
Нов

Назад към Кандидат-студенти