С риск да объркам някой (не взимайте мнението ми за чиста монета) ще се включа.

Сега това, което аз знам за непрекъснатост на функция е, че дадената функция трябва да е решима за всяко от дефиниционната си област в случая това ти е зададено с отворения интервал (-П/4; П/4), разгл. числителя и знаменателя като две отделни функции, както е направено. Веднага казваме, че за g(x)=x-1, трябва да е изп. условието х≠1, защото е в знаменател, тоест g(x) може да е всяко х, но не 1, защото е в знаменател, тоест при х=1 дробната функция е недефинирана е нерешима. ∏/4 може да се представи така: ∏≈3,14:4=0,78, или интервала от радиани става числен (-0,78;0,78) х=1 не е от интервала, значи до тук нямаме точка на прекъсване. Разгл. f(x)=tg2x, тангенса се представя като sin2x/cos2x, тъй като косинуса е в знаменател трябва да се провери при какви стойности за аргумента косинуса ще е 0 за да се отхвърлят в случая е -П/2 и П/2, или тези стойности се постигат точно при -П/4 и П/4 (заради 2-ката пред аргумента), но тъй като на теб самия интервал ти е зададен отворен, тоест отхвърля краищата -П/4 и П/4, следователно нямаш точка на прекъсване, която да ти е в дадения интервал и за f(x) и за g(x), следователно дробната функция се изп. за всяко едно х от дадения интервал без точки на прекъсване. Може да се провери с граници на функции.