Регистрация не е нужна, освен при създаване на тема в "Задача на седмицата".

ТУ или су за приложна математика

ТУ или су за приложна математика

Мнениеот akolarov25 » 15 Юли 2013, 17:24

Ту или су за приложна математика ,споделете разликата ,добрите и лошите страни.Благодаря
akolarov25
Нов

Рейтинг: 0

Re: ту или су за приложна математика

Мнениеот Anubis » 15 Юли 2013, 19:24

Аз казвам СУ, защото в момента завършвам тази специалност. Лоши страни има, както и навсякъде другаде: учиш прекалено излишни неща, дори на моменти страшно скучни и противни. Но хубавите страни са далеч повече: обучават те в супер полезни области като аналитична и диференциална геометрия, диференциално смятане, оптимиране (което май ми е било най-интересно от всичко), диференциални уравнения и числени методи (числени методи за диференциални уравнения надхвърля всички представи за интересна материя, повярвай ми). Отделно че през годините ще имаш шанс да си избираш различни профилиращи предмети. Понеже цели три семестъра ще ви занимават с числени методи, ти препоръчвам да записваш такива, в които усилено се използват Matlab или Mathematica (Matlab и приложения в числените методи (хорариум 2+2); софтуер за научни изчисления (1+2); диференциални уравнения и приложения с Matlab, Mathematica или Maple (2+2); практикуми по числени методи). Това ще ти помогне изключително и за изпитите. Ако имаш въпроси, ми пиши на ЛС.
Впрочем утре ми е държавният изпит, финалът на всичките тези 4 години, прекарани в приложна математика.
Аватар
Anubis
Напреднал

Рейтинг: 166

Re: ТУ или су за приложна математика

Мнениеот admin » 15 Юли 2013, 22:21

И аз бих ти препоръчал СУ, защото нивото е по-добро от ТУ. Имам доста приятели в ТУ и мога да сравнявам.
Аватар
admin
Site Admin

Рейтинг: 207

Назад към Кандидат-студенти